Babeczki z pieczarkami

(0)
1 godz 32 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Żółtko
300  g
Mąka pszenna
150  g
Masło
500  g
Pieczarki
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.39 g
Węglowodany
40.35 g
Tłuszcze
28.43 g
Wartość energetyczna
441.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wytrawne, kruche babeczki z pieczarkami - podsmażanymi na maśle z cebulą i doprawionymi idealnie Przyprawą ZIARENKA SMAKU. Jeżeli chcemy podać babeczki z jeszcze ciepłym farszem, warto przed pieczeniem posmarować ciasto białkiem - dzięki temu nadzienie nie rozmoczy od razu ciasta. Babeczki z pieczarkami mogą być przystawką, którą podasz swoim najbliższym, ale także możesz je przygotować jako przekąskę. Podając je do filiżanki barszczu czerwonego, będą samodzielnym pożywnym daniem. Smacznego!
Gotujmy

Przygotowanie

92 min
Krok 1
17 min
Mąkę, masło i żółtka połącz. Dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce przez 10 minut.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno ją posiekaj.
Krok 3
15 min
Cebulę wymieszaj z pieczarkami i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Usmaż na maśle przez ok. 15 minut.
Krok 4
10 min
Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj cienko. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem.
Krok 5
10 min
Wykrój z ciasta krążki i wylep foremki.
Krok 6
15 min
Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Babeczki piecz 15 minut.
Krok 7
10 min
Wyciągnij z piekarnika upieczone babeczki i napełnij je farszem.
Krok 8
5 min
Babeczki możesz serwować na ciepło i na zimno, np. z filiżanką Barszczu czerwonego.
Babeczki z pieczarkami

Krok 1 z 8

Mąkę, masło i żółtka połącz. Dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce przez 10 minut.

Babeczki z pieczarkami

Krok 2 z 8

Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno ją posiekaj.

Babeczki z pieczarkami

Krok 3 z 8

Cebulę wymieszaj z pieczarkami i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Usmaż na maśle przez ok. 15 minut.

Babeczki z pieczarkami

Krok 4 z 8

Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj cienko. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem.

Babeczki z pieczarkami

Krok 5 z 8

Wykrój z ciasta krążki i wylep foremki.

Babeczki z pieczarkami

Krok 6 z 8

Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Babeczki piecz 15 minut.

Babeczki z pieczarkami

Krok 7 z 8

Wyciągnij z piekarnika upieczone babeczki i napełnij je farszem.

Babeczki z pieczarkami

Krok 8 z 8

Babeczki możesz serwować na ciepło i na zimno, np. z filiżanką Barszczu czerwonego.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika