Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babeczki z pieczarkami

0
81 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Żółtko
300 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
150 g
Masło
500 g
Pieczarki
1 
Cebula
1 łyżka
Masło
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
441.33 kcal
Węglowodany
40.35 g
Tłuszcze
28.43 g
Białko
11.39 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
10 min
Mąkę, masło i żółtka połącz. Dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto.
Krok 2
10 min
Schłodź w lodówce przez 10 minut.
Krok 3
10 min
Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno ją posiekaj.
Krok 4
16 min
Cebulę wymieszaj z pieczarkami i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Smaż na maśle przez ok. 15 minut.
Krok 5
10 min
Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj cienko. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem.
Krok 6
5 min
Wykrój z ciasta krążki i wylep foremki.
Krok 7
15 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Babeczki piecz 15 minut.
Krok 8
5 min
Wyciągnij z piekarnika upieczone babeczki i napełnij je farszem. Babeczki możesz serwować na ciepło i na zimno, np. z filiżanką Barszczu czerwonego.
Babeczki z pieczarkami

Krok 1 z 8

Mąkę, masło i żółtka połącz. Dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto.

Babeczki z pieczarkami

Krok 2 z 8

Schłodź w lodówce przez 10 minut.

Babeczki z pieczarkami

Krok 3 z 8

Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno ją posiekaj.

Babeczki z pieczarkami

Krok 4 z 8

Cebulę wymieszaj z pieczarkami i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Smaż na maśle przez ok. 15 minut.

Babeczki z pieczarkami

Krok 5 z 8

Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj cienko. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem.

Babeczki z pieczarkami

Krok 6 z 8

Wykrój z ciasta krążki i wylep foremki.

Babeczki z pieczarkami

Krok 7 z 8

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Babeczki piecz 15 minut.

Babeczki z pieczarkami

Krok 8 z 8

Wyciągnij z piekarnika upieczone babeczki i napełnij je farszem. Babeczki możesz serwować na ciepło i na zimno, np. z filiżanką Barszczu czerwonego.

Wytrawne, kruche babeczki z pieczarkami - podsmażanymi na maśle z cebulą i doprawionymi idealnie Przyprawą ZIARENKA SMAKU. Jeżeli chcemy podać babeczki z jeszcze ciepłym farszem, warto przed pieczeniem posmarować ciasto białkiem - dzięki temu nadzienie nie rozmoczy od razu ciasta. Babeczki z pieczarkami mogą być przystawką, którą podasz swoim najbliższym, ale także możesz je przygotować jako przekąskę. Podając je do filiżanki barszczu czerwonego, będą samodzielnym pożywnym daniem. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika