Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wytrawne, kruche babeczki z pieczarkami - podsmażanymi na maśle z cebulą i doprawionymi idealnie Przyprawą ZIARENKA SMAKU. Jeżeli chcemy podać babeczki z jeszcze ciepłym farszem, warto przed pieczeniem posmarować ciasto białkiem - dzięki temu nadzienie nie rozmoczy od razu ciasta. Babeczki z pieczarkami mogą być przystawką, którą podasz swoim najbliższym, ale także możesz je przygotować jako przekąskę. Podając je do filiżanki barszczu czerwonego, będą samodzielnym pożywnym daniem. Smacznego!
Przygotowanie
92 min
Krok 1
17 min
Mąkę, masło i żółtka połącz. Dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce przez 10 minut.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno ją posiekaj.
Krok 3
15 min
Cebulę wymieszaj z pieczarkami i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Usmaż na maśle przez ok. 15 minut.
Krok 4
10 min
Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj cienko. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem.
Krok 5
10 min
Wykrój z ciasta krążki i wylep foremki.
Krok 6
15 min
Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Babeczki piecz 15 minut.
Krok 7
10 min
Wyciągnij z piekarnika upieczone babeczki i napełnij je farszem.
Krok 8
5 min
Babeczki możesz serwować na ciepło i na zimno, np. z filiżanką Barszczu czerwonego.
Krok 1
z
8
Mąkę, masło i żółtka połącz. Dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce przez 10 minut.
Krok 2
z
8
Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno ją posiekaj.
Krok 3
z
8
Cebulę wymieszaj z pieczarkami i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Usmaż na maśle przez ok. 15 minut.
Krok 4
z
8
Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj cienko. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem.
Krok 5
z
8
Wykrój z ciasta krążki i wylep foremki.
Krok 6
z
8
Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Babeczki piecz 15 minut.
Krok 7
z
8
Wyciągnij z piekarnika upieczone babeczki i napełnij je farszem.
Krok 8
z
8
Babeczki możesz serwować na ciepło i na zimno, np. z filiżanką Barszczu czerwonego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0