Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybkie i smaczne. Polecam ze szklanką świeżego mleka.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Na początku mieszamy w misce składniki sypkie, czyli mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.
Krok 2
5 min
Po wymieszaniu dodajemy kefir, olej i jajka. Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż do całkowitego połączenia się składników na gładką masę.
Krok 3
5 min
Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek.
Krok 4
20 min
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze ok. 190 stopni. Zapełniamy foremki do wysokości 3/4, gdyż babeczki rosną.
Krok 1
z
4
Na początku mieszamy w misce składniki sypkie, czyli mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.
Krok 2
z
4
Po wymieszaniu dodajemy kefir, olej i jajka. Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż do całkowitego połączenia się składników na gładką masę.
Krok 3
z
4
Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek.
Krok 4
z
4
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze ok. 190 stopni. Zapełniamy foremki do wysokości 3/4, gdyż babeczki rosną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0