Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.
Dodaj do CookBook

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
1  opakowanie
Winiary Budyń Waniliowy Bez Cukru
0.25  l
Mleko
6  kawałków
Czekolada
1 
Żółtko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.5 g
Wartość energetyczna
359.7 kcal
Tłuszcze
21.9 g
Białko
5.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chociaż jestem facetem z krwi i kości,
to lubię wszelakie słodkości.
Przyrządziłem więc te babeczki
dla siebie i dla mej żoneczki.
Co nieco, trochę sobie ułatwiłem
i ciasto francuskie kupiłem.
Foremki do babeczek nim wylepiłem,
i pysznym waniliowym budyniem Winiary moje babeczki napełniłem.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    30 min
    Ciasto francuskie pozostawić w temperaturze pokojowej, aby się rozmroziło.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale bez cukru. Budyń przestudzić.
  • Krok 3

    5 min
    Foremki na babeczki wylepić ciastem francuskim tak, aby brzeg ciasta wystawał ok. 1 cm poza foremkę.
  • Krok 4

    10 min
    Każdą babeczkę napełnić budyniem. Dodatkowo włożyć kostkę czekolady. Żółtko rozkłócić i posmarować nim brzegi ciasta. Z pozostałego ciasta wyciąć kółka, nakryć nimi babeczki i mocno zlepić boki. Pozostałym żółtkiem posmarować wierzchy babeczek.
  • Krok 5

    30 min
    Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Piec 20 minut góra-dół, a potem na koniec przestawić na pieczenie dołu jeszcze na 10 minut.
Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 1 z 5

Ciasto francuskie pozostawić w temperaturze pokojowej, aby się rozmroziło.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 2 z 5

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale bez cukru. Budyń przestudzić.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 3 z 5

Foremki na babeczki wylepić ciastem francuskim tak, aby brzeg ciasta wystawał ok. 1 cm poza foremkę.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 4 z 5

Każdą babeczkę napełnić budyniem. Dodatkowo włożyć kostkę czekolady. Żółtko rozkłócić i posmarować nim brzegi ciasta. Z pozostałego ciasta wyciąć kółka, nakryć nimi babeczki i mocno zlepić boki. Pozostałym żółtkiem posmarować wierzchy babeczek.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 5 z 5

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Piec 20 minut góra-dół, a potem na koniec przestawić na pieczenie dołu jeszcze na 10 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Pieczenie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Babeczki pizzowe

    Babeczki pizzowe

    45 min Łatwy
  • Babeczki wielkanocne do święconki

    Babeczki wielkanocne do święconki

    1 godz 3 min Łatwy
  • Babeczki z cukinii czekoladowe

    Babeczki z cukinii czekoladowe

    44 min Łatwy
  • Babeczki majonezowe z kremem kawowym

    Babeczki majonezowe z kremem kawowym

    1 godz 18 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu