Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest sybur

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
1  opakowanie
Winiary Budyń Waniliowy Bez Cukru
0.25  l
Mleko
6  kawałków
Czekolada
1 
Żółtko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.76 g
Węglowodany
28.55 g
Tłuszcze
21.87 g
Wartość energetyczna
359.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chociaż jestem facetem z krwi i kości,
to lubię wszelakie słodkości.
Przyrządziłem więc te babeczki
dla siebie i dla mej żoneczki.
Co nieco, trochę sobie ułatwiłem
i ciasto francuskie kupiłem.
Foremki do babeczek nim wylepiłem,
i pysznym waniliowym budyniem Winiary moje babeczki napełniłem.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    30 min
    Ciasto francuskie pozostawić w temperaturze pokojowej, aby się rozmroziło.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale bez cukru. Budyń przestudzić.
  • Krok 3

    5 min
    Foremki na babeczki wylepić ciastem francuskim tak, aby brzeg ciasta wystawał ok. 1 cm poza foremkę.
  • Krok 4

    10 min
    Każdą babeczkę napełnić budyniem. Dodatkowo włożyć kostkę czekolady. Żółtko rozkłócić i posmarować nim brzegi ciasta. Z pozostałego ciasta wyciąć kółka, nakryć nimi babeczki i mocno zlepić boki. Pozostałym żółtkiem posmarować wierzchy babeczek.
  • Krok 5

    30 min
    Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Piec 20 minut góra-dół, a potem na koniec przestawić na pieczenie dołu jeszcze na 10 minut.
Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 1 z 5

Ciasto francuskie pozostawić w temperaturze pokojowej, aby się rozmroziło.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 2 z 5

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale bez cukru. Budyń przestudzić.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 3 z 5

Foremki na babeczki wylepić ciastem francuskim tak, aby brzeg ciasta wystawał ok. 1 cm poza foremkę.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 4 z 5

Każdą babeczkę napełnić budyniem. Dodatkowo włożyć kostkę czekolady. Żółtko rozkłócić i posmarować nim brzegi ciasta. Z pozostałego ciasta wyciąć kółka, nakryć nimi babeczki i mocno zlepić boki. Pozostałym żółtkiem posmarować wierzchy babeczek.

Babeczki z ciasta francuskiego z budyniowym nadzieniem.

Krok 5 z 5

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Piec 20 minut góra-dół, a potem na koniec przestawić na pieczenie dołu jeszcze na 10 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Pieczenie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Babeczki z kremem budyniowym

    Babeczki z kremem budyniowym

    1 godz 8 min Średni
  • Gruziński chleb z serem – chaczapuri po adżarsku

    Gruziński chleb z serem – chaczapuri po adżarsku

    3 godz 50 min Łatwy
  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami

    Babeczki z kremem waniliowym i owocami

    1 godz 5 min Łatwy
  • Rurki z kremem

    Rurki z kremem

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu