Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cytrynę umyj, sparz wrzątkiem i zetrzyj z niej skórkę.
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z Proszkiem do pieczenia WINIARY.
Oddziel żółtka jajek od białek.
Białka jajek ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier i ubijaj dalej, aż się rozpuści.
Do piany dodaj Cukier wanilinowy WINIARY i żółtka. Delikatnie wymieszaj.
Do otrzymanej masy stopniowo wsypuj suche składniki, delikatnie mieszając. Następnie dodaj jeszcze Majonez Dekoracyjny WINIARY i skórkę z cytryny i ponownie wymieszaj.
Foremki do pieczenia babeczek posmaruj masłem i posyp bułką tartą lub wyłóż papilotkami. Wypełnij do połowy wysokości przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz 25 minut.
Przygotuj krem. Ubij na sztywno śmietanę i połącz ją z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem. Jeśli chcesz, możesz dodać do kremu barwnik spożywczy, a nawet podzielić krem na kilka części i nadać im różne kolory. Gotowy krem odstaw do lodówki na pół godziny.
Na ostudzone babeczki nałóż porcje kremu (najlepiej szprycą) i udekoruj je: uszka króliczków zrób z ulubionych ciastek, oczka i noski z czekoladowych drażetek, a wąsy z pociętej na cienkie paseczki laski wanilii.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0