Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym
Dodaj do CookBook

Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym

(1)
1 godz 7 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
75  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
0.5  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2 
Jajko
4  płaskich łyżek
Cukier
2  łyżek
Mąka ziemniaczana
2  łyżek
Mąka pszenna
1 
Cytryna
250  ml
Śmietana 30%
30  g
Cukier puder
200  g
Serek mascarpone
trochę
Barwnik spożywczy (opcjonalnie)
trochę
Ciasteczka (ulubione)
trochę
Drażetki czekoladowe
1 
Laska wanilii
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.6 g
Wartość energetyczna
229.5 kcal
Tłuszcze
17.7 g
Białko
3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym z pewnością spodobają się dzieciom – babeczki stylizowane na zajączki podbiją serca najmłodszych, ale także ich kubki smakowe. Babeczki majonezowe smakują świetnie z delikatnym kremem ze słodkiej śmietanki, serka mascarpone i cukru pudru. Możesz je przyozdobić dowolnymi łakociami: cukierkami, kawałkami ulubionej czekolady i laską wanilii.


Muffinki wielkanocne polecamy przygotowywać z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, który sprawi, że będą one wyjątkowo pulchne. Polecamy podawanie wielkanocnych babeczek ze schłodzonym kremem – wtedy smakują najlepiej!

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    3 min
    Cytrynę umyj, sparz wrzątkiem i zetrzyj z niej skórkę.
  • Krok 2

    2 min
    Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 3

    1 min
    Oddziel żółtka jajek od białek.
  • Krok 4

    5 min
    Białka jajek ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier i ubijaj dalej, aż się rozpuści.
  • Krok 5

    2 min
    Do piany dodaj Cukier wanilinowy WINIARY i żółtka. Delikatnie wymieszaj.
  • Krok 6

    4 min
    Do otrzymanej masy stopniowo wsypuj suche składniki, delikatnie mieszając. Następnie dodaj jeszcze Majonez Dekoracyjny WINIARY i skórkę z cytryny i ponownie wymieszaj.
  • Krok 7

    30 min
    Foremki do pieczenia babeczek posmaruj masłem i posyp bułką tartą lub wyłóż papilotkami. Wypełnij do połowy wysokości przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz 25 minut.
  • Krok 8

    5 min
    Przygotuj krem. Ubij na sztywno śmietanę i połącz ją z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem. Jeśli chcesz, możesz dodać do kremu barwnik spożywczy, a nawet podzielić krem na kilka części i nadać im różne kolory. Gotowy krem odstaw do lodówki na pół godziny.
  • Krok 9

    15 min
    Na ostudzone babeczki nałóż porcje kremu (najlepiej szprycą) i udekoruj je: uszka króliczków zrób z ulubionych ciastek, oczka i noski z czekoladowych drażetek, a wąsy z pociętej na cienkie paseczki laski wanilii.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

    Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

    30 min Łatwy
  • Wielkanocne koreczki z jajek przepiórczych

    Wielkanocne koreczki z jajek przepiórczych

    15 min Łatwy
  • Koszyczki wielkanocne z kremem budyniowym

    Koszyczki wielkanocne z kremem budyniowym

    1 godz Łatwy
  • Tradycyjne jajka wielkanocne

    Tradycyjne jajka wielkanocne

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu