Babeczki wielkanocne do święconki
1 godz 3 min
Łatwy
75
g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
0.5
opakowanie
0.5
łyżeczka
2
Jajko
4
łyżek
Cukier
2
łyżek
Mąka ziemniaczana
2
łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
10
g
Aromat cytrynowy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.45 g
Węglowodany
14.4 g
Tłuszcze
9.94 g
Wartość energetyczna
155.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
63 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
Krok 2
10 min
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru.
Krok 3
5 min
Dodaj Cukier wanilinowy WINIARY i żółtka. Połącz razem.
Krok 4
5 min
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z Proszkiem do pieczenia.
Krok 5
5 min
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając.
Krok 6
5 min
Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
Krok 7
5 min
Foremki do babeczek posmaruj masłem i posyp bułka tartą. Przełóż ciasto do foremek napełniając je do 3/4 wysokości.
Krok 8
25 min
Piecz babeczki przez 25 minut.
Krok 9
2 min
Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem po przestudzeniu.
Pachnące cytrusami, posypane cukrem pudrem dla dekoracji i smaku, rozpływające się w ustach - babeczki wielkanocne do święconki możesz spałaszować ze smakiem z rodziną po śniadaniu wielkanocnym! Do wielkanocnych babeczek do koszyczka dodaliśmy Majonez Dekoracyjny WINIARY, aby były pulchniejsze. Rosną jak szalone w piekarniku, dlatego pamiętaj, aby nie wypełniać foremek do pełna!
Komentarze 0