Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru.
Dodaj Cukier wanilinowy WINIARY i żółtka. Połącz razem.
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z Proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając.
Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
Foremki do babeczek posmaruj masłem i posyp bułka tartą. Przełóż ciasto do foremek napełniając je do 3/4 wysokości.
Piecz babeczki przez 25 minut.
Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem po przestudzeniu.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0