Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
300 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Żółtko
150 g
Masło
2 łyżek
Cukier puder
1 szczypta
Sól
0.25 łyżeczka
Skórka z cytryny
1.5 szklanek
Mleko
2 
Żółtko
6 
Truskawki
1 paczka
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
1 trochę
Mięta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
14.79 g
Wartość energetyczna
228.6 kcal
Białko
5.66 g
Węglowodany
21.91 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Zagnieść ciasto z podanych składników. Jeśli trzeba, dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto odstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 2
5 min
Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, wymieszać i wstawić w chłodne miejsce.
Krok 3
5 min
Foremki wysmarować tłuszczem. Piekarnik nastawić na 180 st.C.
Krok 4
10 min
Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka ciasta (ciut większe niż wielkość foremek) i wylepić nimi foremki.
Krok 5
15 min
Babeczki piec ok. 15 minut.
Krok 6
10 min
Zagotować szklankę mleka, a w pozostałym wymieszać żółtka i budyń. Połączyć i ugotować krem.
Krok 7
5 min
Gotowym kremem napełnić upieczone babeczki.
Krok 8
5 min
Zimne babeczki udekorować plasterkami owoców, a powierzchnię posmarować tężejącą galaretką. Udekorować listkami mięty.
Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Krok 1 z 8

Zagnieść ciasto z podanych składników. Jeśli trzeba, dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto odstawić do lodówki do schłodzenia.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Krok 2 z 8

Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, wymieszać i wstawić w chłodne miejsce.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Krok 3 z 8

Foremki wysmarować tłuszczem. Piekarnik nastawić na 180 st.C.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Krok 4 z 8

Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka ciasta (ciut większe niż wielkość foremek) i wylepić nimi foremki.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Krok 5 z 8

Babeczki piec ok. 15 minut.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Krok 6 z 8

Zagotować szklankę mleka, a w pozostałym wymieszać żółtka i budyń. Połączyć i ugotować krem.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Krok 7 z 8

Gotowym kremem napełnić upieczone babeczki.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami

Krok 8 z 8

Zimne babeczki udekorować plasterkami owoców, a powierzchnię posmarować tężejącą galaretką. Udekorować listkami mięty.

Babeczki z kremem waniliowym i owocami to kruche ciasto z aksamitnym kremem z Budyniu o smaku waniliowym WINIARY udekorowane ulubionymi owocami. Gotowe babeczki z kremem waniliowym i owocami zalej tężejącą galaretką i ozdób listkami mięty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika