Babeczki z kremem waniliowym i owocami
1 godz 5 min
Łatwy
1
opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
300
g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2
Żółtko
150
g
Masło
2
łyżek
Cukier puder
1
szczypta
Sól
0.25
łyżeczka
Skórka z cytryny
1.5
szklanek
Mleko
2
Żółtko
6
Truskawki
1
opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
trochę
Mięta
.
Wartości odżywcze
Białko
5.66 g
Węglowodany
23.25 g
Tłuszcze
13.46 g
Wartość energetyczna
228.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Zagnieść ciasto z podanych składników. Jeśli trzeba, dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto odstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 2
5 min
Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, wymieszać i wstawić w chłodne miejsce.
Krok 3
5 min
Foremki wysmarować tłuszczem. Piekarnik nastawić na 180 st.C.
Krok 4
10 min
Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka ciasta (ciut większe niż wielkość foremek) i wylepić nimi foremki.
Krok 5
15 min
Babeczki piec ok. 15 minut.
Krok 6
10 min
Zagotować szklankę mleka, a w pozostałym wymieszać żółtka i budyń. Połączyć i ugotować krem.
Krok 7
5 min
Gotowym kremem napełnić upieczone babeczki.
Krok 8
5 min
Zimne babeczki udekorować plasterkami owoców, a powierzchnię posmarować tężejącą galaretką. Udekorować listkami mięty.
Babeczki z kremem waniliowym i owocami to kruche ciasto z aksamitnym kremem z Budyniu o smaku waniliowym WINIARY udekorowane ulubionymi owocami. Gotowe babeczki z kremem waniliowym i owocami zalej tężejącą galaretką i ozdób listkami mięty.
Komentarze 0