Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Babeczki z kremem waniliowym i owocami to kruche ciasto z aksamitnym kremem z Budyniu o smaku waniliowym WINIARY udekorowane ulubionymi owocami. Gotowe babeczki z kremem waniliowym i owocami zalej tężejącą galaretką i ozdób listkami mięty.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Zagnieść ciasto z podanych składników. Jeśli trzeba, dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto odstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 2
5 min
Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, wymieszać i wstawić w chłodne miejsce.
Krok 3
5 min
Foremki wysmarować tłuszczem. Piekarnik nastawić na 180 st.C.
Krok 4
10 min
Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka ciasta (ciut większe niż wielkość foremek) i wylepić nimi foremki.
Krok 5
15 min
Babeczki piec ok. 15 minut.
Krok 6
10 min
Zagotować szklankę mleka, a w pozostałym wymieszać żółtka i budyń. Połączyć i ugotować krem.
Krok 7
5 min
Gotowym kremem napełnić upieczone babeczki.
Krok 8
5 min
Zimne babeczki udekorować plasterkami owoców, a powierzchnię posmarować tężejącą galaretką. Udekorować listkami mięty.
Krok 1
z
8
Zagnieść ciasto z podanych składników. Jeśli trzeba, dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto odstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 2
z
8
Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, wymieszać i wstawić w chłodne miejsce.
Krok 3
z
8
Foremki wysmarować tłuszczem. Piekarnik nastawić na 180 st.C.
Krok 4
z
8
Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka ciasta (ciut większe niż wielkość foremek) i wylepić nimi foremki.
Krok 5
z
8
Babeczki piec ok. 15 minut.
Krok 6
z
8
Zagotować szklankę mleka, a w pozostałym wymieszać żółtka i budyń. Połączyć i ugotować krem.
Krok 7
z
8
Gotowym kremem napełnić upieczone babeczki.
Krok 8
z
8
Zimne babeczki udekorować plasterkami owoców, a powierzchnię posmarować tężejącą galaretką. Udekorować listkami mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0