Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej do miski, dodaj masło i siekaj je nożem tak, by połączone z mąką przypominało kruszonkę.
Następnie wbij żółtka, dodaj cukier oraz sól i zagnieć.
Zrób z ciasta kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż do lodówki na około 45 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkuj, podsypując mąką. Szklanką lub foremką wycinaj kółka trochę większe niż foremki do babeczek.
Foremki wysmaruj masłem i wykrojonym ciastem wylep ich wnętrza. Przed pieczeniem dobrze schłodzić ciasto w foremkach przez około 30 minut.
Piecz babeczki przez około 15 minut w 200 stopniach aż do zarumienienia. Odstaw do przestygnięcia.
0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (około minutę). Odstaw do delikatnego przestygnięcia i jeszcze ciepłym wypełniaj babeczki i udekoruj je owocami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0