Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ta przepięknie prezentująca się i smaczna przystawka będzie prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. Tymbaliki to prawdziwy majstersztyk, na który składają się same kulinarne indywidualności: łosoś, korniszony, sok z buraków, chrzan, seler naciowy i ziarna kopru włoskiego. Pełne smaku składniki zalane Żelatyną WINIARY, a przed podaniem wyjęte z foremek, będą hitem wśród bożonarodzeniowych rarytasów.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Wodę zagotuj z tartym chrzanem i koprem włoskim. Przecedź przez sito. Dopraw solą.
Krok 2
5 min
Dolej do wody sok z buraków, podgrzej, ale nie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Następnie dodaj Żelatynę WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Łososia pokrój w paski, korniszony i seler naciowy w plasterki. Posiekaj grubo szczypiorek.
Krok 5
45 min
Przygotuj naczynia na tymbaliki, małe filiżanki lub słoiczki. Do każdego po równo dodaj wszystkich składników i zalej wystudzoną galaretką. Wstaw do lodówki.
Krok 1
z
5
Wodę zagotuj z tartym chrzanem i koprem włoskim. Przecedź przez sito. Dopraw solą.
Krok 2
z
5
Dolej do wody sok z buraków, podgrzej, ale nie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
z
5
Następnie dodaj Żelatynę WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
5
Łososia pokrój w paski, korniszony i seler naciowy w plasterki. Posiekaj grubo szczypiorek.
Krok 5
z
5
Przygotuj naczynia na tymbaliki, małe filiżanki lub słoiczki. Do każdego po równo dodaj wszystkich składników i zalej wystudzoną galaretką. Wstaw do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0