Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce
Dodaj do CookBook

Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Żelatyna WINIARY
200  g
Łosoś wędzony
200  g
Korniszon
50  ml
Sok z buraków
600  ml
Woda
1  pęczek
Szczypiorek
1  gałązka
Koper
4  łodyg
Seler naciowy
trochę
Chrzan
trochę
Sól
trochę
Pieprz biały
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.3 g
Wartość energetyczna
97.9 kcal
Tłuszcze
2.4 g
Białko
15.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ta przepięknie prezentująca się i smaczna przystawka będzie prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. Tymbaliki to prawdziwy majstersztyk, na który składają się same kulinarne indywidualności: łosoś, korniszony, sok z buraków, chrzan, seler naciowy i ziarna kopru włoskiego. Pełne smaku składniki zalane Żelatyną WINIARY, a przed podaniem wyjęte z foremek, będą hitem wśród bożonarodzeniowych rarytasów.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    5 min
    Wodę zagotuj z tartym chrzanem i koprem włoskim. Przecedź przez sito. Dopraw solą.
  • Krok 2

    5 min
    Dolej do wody sok z buraków, podgrzej, ale nie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie dodaj Żelatynę WINIARY i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Łososia pokrój w paski, korniszony i seler naciowy w plasterki. Posiekaj grubo szczypiorek.
  • Krok 5

    45 min
    Przygotuj naczynia na tymbaliki, małe filiżanki lub słoiczki. Do każdego po równo dodaj wszystkich składników i zalej wystudzoną galaretką. Wstaw do lodówki.
Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

Krok 1 z 5

Wodę zagotuj z tartym chrzanem i koprem włoskim. Przecedź przez sito. Dopraw solą.

Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

Krok 2 z 5

Dolej do wody sok z buraków, podgrzej, ale nie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

Krok 3 z 5

Następnie dodaj Żelatynę WINIARY i dokładnie wymieszaj.

Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

Krok 4 z 5

Łososia pokrój w paski, korniszony i seler naciowy w plasterki. Posiekaj grubo szczypiorek.

Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

Krok 5 z 5

Przygotuj naczynia na tymbaliki, małe filiżanki lub słoiczki. Do każdego po równo dodaj wszystkich składników i zalej wystudzoną galaretką. Wstaw do lodówki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Entrant
  • Na zimno
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tymbaliki rybne

    Tymbaliki rybne

    3 godz 35 min Łatwy
  • Tymbaliki z drobiu z sosem tatarskim

    Tymbaliki z drobiu z sosem tatarskim

    2 godz 9 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu