Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tymbaliki rybne
Dodaj do CookBook

Tymbaliki rybne

(0)
3 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
4  łyżeczek
Żelatyna WINIARY
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
2 
Filet z pstrąga
1 
Marchew
100  g
Kukurydza
1 
Jajko gotowane na twardo
1  łyżka
Rodzynki
1  gałązka
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.5 g
Wartość energetyczna
139.5 kcal
Tłuszcze
5 g
Białko
14.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dekoracyjne i pyszne tymbaliki rybne z pstrąga (ugotowanego na Bulionie warzywnym WINIARY) swój smak zawdzięczają Przyprawie ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, którą doprawiamy Żelatynę WINIARY. Po zastygnięciu nasze kompozycje z kawałków ryby, plasterków jajka na twardo, gotowanej marchewki, kukurydzy i rodzynek przybieramy pięknie zieleniną i podajemy na liściach ozdobnej sałaty. Tymbaliki rybne to dobry pomysł na wigilijną przekąską - najlepiej smakują podane z pieczywem.

Zobacz pomysły na bożonarodzeniowe dania >>

Przygotowanie

215 min
  • Krok 1

    5 min
    Filety oczyść, umyj.
  • Krok 2

    14 min
    Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.
  • Krok 3

    5 min
    Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
  • Krok 4

    5 min
    Filety rybne pokrój na małe kawałki.
  • Krok 5

    5 min
    W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.
  • Krok 6

    180 min
    Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.
Tymbaliki rybne

Krok 1 z 7

Filety oczyść, umyj.

Tymbaliki rybne

Krok 2 z 7

Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.

Tymbaliki rybne

Krok 3 z 7

Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.

Tymbaliki rybne

Krok 4 z 7

Filety rybne pokrój na małe kawałki.

Tymbaliki rybne

Krok 5 z 7

W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.

Tymbaliki rybne

Krok 6 z 7

Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.

Tymbaliki rybne

Krok 7 z 7

Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Brunch
  • Dodatek
  • Kolacja
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąski
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tymbaliki z drobiu z sosem tatarskim

    Tymbaliki z drobiu z sosem tatarskim

    2 godz 9 min Łatwy
  • Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

    Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu