Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tymbaliki rybne

0
216 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 łyżeczek
Żelatyna
2 
Filet z pstrąga
1 
Marchewka
100 g
Kukurydza
1 
Jajko gotowane na twardo
1 łyżka
Rodzynki
1 gałązka
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.48 g
Tłuszcze
4.99 g
Białko
14.54 g
Wartość energetyczna
139.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

216 min
Krok 1
5 min
Filety oczyść, umyj.
Krok 2
15 min
Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.
Krok 3
5 min
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
Krok 4
5 min
Filety rybne pokrój na małe kawałki.
Krok 5
5 min
W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.
Krok 6
180 min
Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.
Krok 7
1 min
Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.
Tymbaliki rybne

Krok 1 z 7

Filety oczyść, umyj.

Tymbaliki rybne

Krok 2 z 7

Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.

Tymbaliki rybne

Krok 3 z 7

Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.

Tymbaliki rybne

Krok 4 z 7

Filety rybne pokrój na małe kawałki.

Tymbaliki rybne

Krok 5 z 7

W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.

Tymbaliki rybne

Krok 6 z 7

Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.

Tymbaliki rybne

Krok 7 z 7

Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.


Dekoracyjne i pyszne tymbaliki rybne z pstrąga (ugotowanego na Bulionie warzywnym WINIARY) swój smak zawdzięczają Przyprawie ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, którą doprawiamy Żelatynę WINIARY. Po zastygnięciu nasze kompozycje z kawałków ryby, plasterków jajka na twardo, gotowanej marchewki, kukurydzy i rodzynek przybieramy pięknie zieleniną i podajemy na liściach ozdobnej sałaty. Tymbaliki rybne to dobry pomysł na wigilijną przekąską - najlepiej smakują podane z pieczywem.


Zobacz pomysły na bożonarodzeniowe dania >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika