Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tymbaliki rybne

Tymbaliki rybne

(0)
3 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
4  łyżeczek
Żelatyna WINIARY
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
2 
Filet z pstrąga
1 
Marchew
100  g
Kukurydza
1 
Jajko gotowane na twardo
1  łyżka
Rodzynki
1  gałązka
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.54 g
Węglowodany
9.48 g
Tłuszcze
4.99 g
Wartość energetyczna
139.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dekoracyjne i pyszne tymbaliki rybne z pstrąga (ugotowanego na Bulionie warzywnym WINIARY) swój smak zawdzięczają Przyprawie ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, którą doprawiamy Żelatynę WINIARY. Po zastygnięciu nasze kompozycje z kawałków ryby, plasterków jajka na twardo, gotowanej marchewki, kukurydzy i rodzynek przybieramy pięknie zieleniną i podajemy na liściach ozdobnej sałaty. Tymbaliki rybne to dobry pomysł na wigilijną przekąską - najlepiej smakują podane z pieczywem.

Zobacz pomysły na bożonarodzeniowe dania >>

Przygotowanie

215 min
  • Krok 1

    5 min
    Filety oczyść, umyj.
  • Krok 2

    14 min
    Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.
  • Krok 3

    5 min
    Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
  • Krok 4

    5 min
    Filety rybne pokrój na małe kawałki.
  • Krok 5

    5 min
    W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.
  • Krok 6

    180 min
    Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.
Tymbaliki rybne

Krok 1 z 7

Filety oczyść, umyj.

Tymbaliki rybne

Krok 2 z 7

Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.

Tymbaliki rybne

Krok 3 z 7

Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.

Tymbaliki rybne

Krok 4 z 7

Filety rybne pokrój na małe kawałki.

Tymbaliki rybne

Krok 5 z 7

W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.

Tymbaliki rybne

Krok 6 z 7

Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.

Tymbaliki rybne

Krok 7 z 7

Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Brunch
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Przekąski
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Galaretka z kurczaka

    Galaretka z kurczaka

    1 godz Średni
  • Śledzie po japońsku

    Śledzie po japońsku

    1 godz 40 min Łatwy
  • Sałatka śledziowa z jajkiem

    Sałatka śledziowa z jajkiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Karp w galarecie

    Karp w galarecie

    1 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu