Kasza kuskus z krewetkami i awokado

(0)
18min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Сандра

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Kuskus
400  g
Krewetki
130  g
Awokado
20  g
4  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Bazylia świeża
1  łodyga
Szczypior z dymki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.47 g
Węglowodany
22.61 g
Tłuszcze
12.68 g
Wartość energetyczna
271.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kasza kuskus z krewetkami i awokado idealnie sprawdzi się jako codzienna przekąska lub małe co nieco na imprezę. Spróbuj tego pysznego i odświeżającego połączenia awokado i krewetek z kaszą kuskus.
Gotujmy

Przygotowanie

18 min
Krok 1
10 min
Kuskus zalej gorącą wodą, dopraw odrobiną soli i poczekaj aż będzie gotowy. Krewetki blanszuj przez 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie.
Krok 2
5 min
Czosnek i awokado (dobrze dojrzałe) pokrój w drobną kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Następnie dodaj je do kuskusu i dobrze wymieszaj.
Krok 3
3 min
W razie potrzeby dodaj drobno posiekany szczypiorek lub świeżą bazylię. Danie dopraw Maggi w płynie i podawaj. Tak przygotowany kuskus z krewetkami jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Kasza kuskus z krewetkami i awokado

Krok 1 z 3

Kuskus zalej gorącą wodą, dopraw odrobiną soli i poczekaj aż będzie gotowy. Krewetki blanszuj przez 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie.

Kasza kuskus z krewetkami i awokado

Krok 2 z 3

Czosnek i awokado (dobrze dojrzałe) pokrój w drobną kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Następnie dodaj je do kuskusu i dobrze wymieszaj.

Kasza kuskus z krewetkami i awokado

Krok 3 z 3

W razie potrzeby dodaj drobno posiekany szczypiorek lub świeżą bazylię. Danie dopraw Maggi w płynie i podawaj. Tak przygotowany kuskus z krewetkami jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika