Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kasza kuskus z krewetkami i awokado idealnie sprawdzi się jako codzienna przekąska lub małe co nieco na imprezę. Spróbuj tego pysznego i odświeżającego połączenia awokado i krewetek z kaszą kuskus.
Przygotowanie
18 min
Krok 1
10 min
Kuskus zalej gorącą wodą, dopraw odrobiną soli i poczekaj aż będzie gotowy. Krewetki blanszuj przez 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie.
Krok 2
5 min
Czosnek i awokado (dobrze dojrzałe) pokrój w drobną kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Następnie dodaj je do kuskusu i dobrze wymieszaj.
Krok 3
3 min
W razie potrzeby dodaj drobno posiekany szczypiorek lub świeżą bazylię. Danie dopraw Maggi w płynie i podawaj.
Tak przygotowany kuskus z krewetkami jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Krok 1
z
3
Kuskus zalej gorącą wodą, dopraw odrobiną soli i poczekaj aż będzie gotowy. Krewetki blanszuj przez 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie.
Krok 2
z
3
Czosnek i awokado (dobrze dojrzałe) pokrój w drobną kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Następnie dodaj je do kuskusu i dobrze wymieszaj.
Krok 3
z
3
W razie potrzeby dodaj drobno posiekany szczypiorek lub świeżą bazylię. Danie dopraw Maggi w płynie i podawaj.
Tak przygotowany kuskus z krewetkami jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0