Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak z grzybami i kaszą

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 płaskich łyżek
Śmietana 36%
20 g
Grzyby shiitake suszone
1 
Cebula
1 Płaska łyżka
Masło
2 
Pierś Z Kurczaka
200 g
Kasza jęczmienna perłowa
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
POMYSŁ NA ... wymieszaj 300 ml wody i śmietaną.
Krok 2
0 min
Grzyby namocz, ugotuj, pokrój w paski (wywar zachowaj).
Krok 3
10 min
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle z grzybami.
Krok 4
5 min
Kurczaka pokrój w plastry, dodaj do cebuli i duz razem przez 10 minut, następlnie wlej POMYSŁ NA ...
Krok 5
0 min
Duś przez około 5 minut.
Krok 6
0 min
Kaszę ugotuj (do wody można dodaj wywar z grzybów).
Krok 7
1 min
Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Kurczak z grzybami i kaszą

Krok 1 z 7

POMYSŁ NA ... wymieszaj 300 ml wody i śmietaną.

Kurczak z grzybami i kaszą

Krok 2 z 7

Grzyby namocz, ugotuj, pokrój w paski (wywar zachowaj).

Kurczak z grzybami i kaszą

Krok 3 z 7

Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle z grzybami.

Kurczak z grzybami i kaszą

Krok 4 z 7

Kurczaka pokrój w plastry, dodaj do cebuli i duz razem przez 10 minut, następlnie wlej POMYSŁ NA ...

Kurczak z grzybami i kaszą

Krok 5 z 7

Duś przez około 5 minut.

Kurczak z grzybami i kaszą

Krok 6 z 7

Kaszę ugotuj (do wody można dodaj wywar z grzybów).

Kurczak z grzybami i kaszą

Krok 7 z 7

Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Kurczak z grzybami i kaszą jęczmienną, duszony z cebulą i Pomysłem na... kurczaka z pieczarkami. Kasza do potrawy będzie bardziej aromatyczna, jeśli ugotujemy ją w wodzie z dodatkiem wywaru z grzybów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika