Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie w occie

0
4426 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30 g
Sos Chrzanowy
5 
Śledź
1 
Cebula
0.5 szklanka
Ocet
8 
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
41.76 g
Węglowodany
5.31 g
Tłuszcze
24.8 g
Wartość energetyczna
425.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

4426 min
Krok 1
60 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą na 1 godzinę.
Krok 2
10 min
Następnie śledzie odsącz, pokrój na kawałki i ułóż w słoiku.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, pokrój w krążki i wyłóż na śledzie.
Krok 4
30 min
Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i ocet. Następnie dodaj sól, pieprz, cukier, liście laurowe i zagotuj. Zestaw garnek, ostudź.
Krok 5
4320 min
Zimną zalewą zalej śledzie i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Krok 6
1 min
Śledzie możesz podać z Sosem chrzanowym lub majonezem.
Śledzie w occie

Krok 1 z 6

Śledzie umyj, zalej zimną wodą na 1 godzinę.

Śledzie w occie

Krok 2 z 6

Następnie śledzie odsącz, pokrój na kawałki i ułóż w słoiku.

Śledzie w occie

Krok 3 z 6

Cebulę obierz, pokrój w krążki i wyłóż na śledzie.

Śledzie w occie

Krok 4 z 6

Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i ocet. Następnie dodaj sól, pieprz, cukier, liście laurowe i zagotuj. Zestaw garnek, ostudź.

Śledzie w occie

Krok 5 z 6

Zimną zalewą zalej śledzie i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.

Śledzie w occie

Krok 6 z 6

Śledzie możesz podać z Sosem chrzanowym lub majonezem.

Śledzie to danie, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Bez względu na to, w jaki sposób lubisz przyrządzać śledzie ważne, by znalazły się w domu na święta, choćby w najprostszej formie, na przykład śledzi w occie. Pamiętaj jednak, by przyrządzanie śledzi planować na 2-3 dni przed świąteczną kolacją, bo właśnie na tyle dni powinno się je odstawić, by „doszły”. Śledzie w occie najlepiej smakują z Sosem chrzanowym WINIARY
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika