Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie to danie, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Bez względu na to, w jaki sposób lubisz przyrządzać śledzie ważne, by znalazły się w domu na święta, choćby w najprostszej formie, na przykład śledzi w occie. Pamiętaj jednak, by przyrządzanie śledzi planować na 2-3 dni przed świąteczną kolacją, bo właśnie na tyle dni powinno się je odstawić, by „doszły”. Śledzie w occie najlepiej smakują z Sosem chrzanowym WINIARY
Przygotowanie
2985 min
Krok 1
60 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą na 1 godzinę.
Krok 2
10 min
Następnie śledzie odsącz, pokrój na kawałki i ułóż w słoiku.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, pokrój w krążki i wyłóż na śledzie.
Krok 4
29 min
Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i ocet. Następnie dodaj sól, pieprz, cukier, liście laurowe i zagotuj. Zestaw garnek, ostudź.
Krok 5
2880 min
Zimną zalewą zalej śledzie i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Krok 6
1 min
Śledzie możesz podać z Sosem chrzanowym lub majonezem.
Krok 1
z
6
Śledzie umyj, zalej zimną wodą na 1 godzinę.
Krok 2
z
6
Następnie śledzie odsącz, pokrój na kawałki i ułóż w słoiku.
Krok 3
z
6
Cebulę obierz, pokrój w krążki i wyłóż na śledzie.
Krok 4
z
6
Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i ocet. Następnie dodaj sól, pieprz, cukier, liście laurowe i zagotuj. Zestaw garnek, ostudź.
Krok 5
z
6
Zimną zalewą zalej śledzie i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Krok 6
z
6
Śledzie możesz podać z Sosem chrzanowym lub majonezem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0