Śledzie w occie
2985min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
41.75 g
Węglowodany
4.83 g
Tłuszcze
24.11 g
Wartość energetyczna
416.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
2985 min
Krok 1
60 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą na 1 godzinę.
Krok 2
10 min
Następnie śledzie odsącz, pokrój na kawałki i ułóż w słoiku.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, pokrój w krążki i wyłóż na śledzie.
Krok 4
29 min
Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i ocet. Następnie dodaj sól, pieprz, cukier, liście laurowe i zagotuj. Zestaw garnek, ostudź.
Krok 5
2880 min
Zimną zalewą zalej śledzie i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Krok 6
1 min
Śledzie możesz podać z Sosem chrzanowym lub majonezem.
Śledzie to danie, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Bez względu na to, w jaki sposób lubisz przyrządzać śledzie ważne, by znalazły się w domu na święta, choćby w najprostszej formie, na przykład śledzi w occie. Pamiętaj jednak, by przyrządzanie śledzi planować na 2-3 dni przed świąteczną kolacją, bo właśnie na tyle dni powinno się je odstawić, by „doszły”. Śledzie w occie najlepiej smakują z Sosem chrzanowym WINIARY
Komentarze 0