Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajka
1  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
6  plastrów
Boczek wędzony
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
trochę
Sól
2  łyżek
Szczypiorek
1  łyżeczka
Musztarda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.64 g
Węglowodany
1.14 g
Tłuszcze
21.87 g
Wartość energetyczna
250.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis dedykowany wszystkim tym, którym znudziły się już zwykłe kanapki z jajkiem. Nasza pasta jajeczna jest prosta w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo smaczna! Idealnie sprawdzi się na pierwsze i drugie śniadanie, możesz też zabrać ją do pracy.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka ugotuj na twardo, po ugotowaniu wystudź w zimnej wodzie.
  • Krok 2

    15 min
    Boczek rozłóż na blasze do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180˚C piekarnika na ok. 10-15 min. Wyjmij, kiedy będzie rumiany i chrupiący.
  • Krok 3

    5 min
    Ugotowane jajka posiekaj drobno nożem lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wsyp do miseczki.
  • Krok 4

    5 min
    Dodaj posiekany szczypiorek, majonez, musztardę oraz Maggi, a następnie całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    5 min
    Boczek pokrusz na małe kawałki. Część dodaj do farszu, a drugą część pozostaw do posypania pasty po wierzchu.
Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo, po ugotowaniu wystudź w zimnej wodzie.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

Krok 2 z 5

Boczek rozłóż na blasze do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180˚C piekarnika na ok. 10-15 min. Wyjmij, kiedy będzie rumiany i chrupiący.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

Krok 3 z 5

Ugotowane jajka posiekaj drobno nożem lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wsyp do miseczki.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

Krok 4 z 5

Dodaj posiekany szczypiorek, majonez, musztardę oraz Maggi, a następnie całość dokładnie wymieszaj.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

Krok 5 z 5

Boczek pokrusz na małe kawałki. Część dodaj do farszu, a drugą część pozostaw do posypania pasty po wierzchu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
I Iwona

W tytule są pieczarki natomiast w przepisie ich nie ma. Czy tak ma być czy to jest błąd.

Winiary
Expert

Iwono, w przepisie pojawił się błąd, zmieniliśmy tytuł przepisu. Dziękujemy za wskazanie pomyłki. Pieczarek oficjalnie nie dodajemy, choć nic nie stoi na przeszkodzie by poeksperymentować i przesmażone, posolone i popieprzone grzyby, dodać do pasty z boczkiem :) Czujemy, że i z pieczarkami pasta będzie smakować świetnie :) Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Inny
  • Kanapki
  • Śniadanie
  • środek do polerowania kuchni

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

    Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

    20 min Łatwy
  • Placek z cukinii

    Placek z cukinii

    1 godz 20 min Łatwy
  • Barszcz biały z jajkiem po szkocku

    Barszcz biały z jajkiem po szkocku

    1 godz 37 min Łatwy
  • Wiosenny szybki gulasz warzywny

    Wiosenny szybki gulasz warzywny

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu