Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis dedykowany wszystkim tym, którym znudziły się już zwykłe kanapki z jajkiem. Nasza pasta jajeczna jest prosta w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo smaczna! Idealnie sprawdzi się na pierwsze i drugie śniadanie, możesz też zabrać ją do pracy.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo, po ugotowaniu wystudź w zimnej wodzie.
Krok 2
15 min
Boczek rozłóż na blasze do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180˚C piekarnika na ok. 10-15 min. Wyjmij, kiedy będzie rumiany i chrupiący.
Krok 3
5 min
Ugotowane jajka posiekaj drobno nożem lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wsyp do miseczki.
Krok 4
5 min
Dodaj posiekany szczypiorek, majonez, musztardę oraz Maggi, a następnie całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
Boczek pokrusz na małe kawałki. Część dodaj do farszu, a drugą część pozostaw do posypania pasty po wierzchu.
Krok 1
z
5
Jajka ugotuj na twardo, po ugotowaniu wystudź w zimnej wodzie.
Krok 2
z
5
Boczek rozłóż na blasze do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180˚C piekarnika na ok. 10-15 min. Wyjmij, kiedy będzie rumiany i chrupiący.
Krok 3
z
5
Ugotowane jajka posiekaj drobno nożem lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wsyp do miseczki.
Krok 4
z
5
Dodaj posiekany szczypiorek, majonez, musztardę oraz Maggi, a następnie całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
z
5
Boczek pokrusz na małe kawałki. Część dodaj do farszu, a drugą część pozostaw do posypania pasty po wierzchu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
I
Iwona
W tytule są pieczarki natomiast w przepisie ich nie ma. Czy tak ma być czy to jest błąd.
Winiary
Expert
Iwono, w przepisie pojawił się błąd, zmieniliśmy tytuł przepisu. Dziękujemy za wskazanie pomyłki. Pieczarek oficjalnie nie dodajemy, choć nic nie stoi na przeszkodzie by poeksperymentować i przesmażone, posolone i popieprzone grzyby, dodać do pasty z boczkiem :) Czujemy, że i z pieczarkami pasta będzie smakować świetnie :) Pozdrawiamy!
Komentarze 1