Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie w sosie koperkowym

(1)
1 godz 20 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Filet śledziowy
125  ml
Kwaśna Śmietana 18%
1  łyżeczka
Pieprz grubo mielony
1  łyżeczka
Musztarda
1  ząbek
2  łyżek
Cebula
2  łyżek
Koperek
trochę
Sól
trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.42 g
Węglowodany
4.75 g
Tłuszcze
44.48 g
Wartość energetyczna
563.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
60 min
Filety wymocz (około 60 minut), pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
10 min
Majonez wymieszaj ze śmietaną, pieprzem, musztardą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cebulą i koperkiem, dopraw solą i cukrem.
Krok 3
8 min
Śledzie ułóż na półmisku i zalej sosem koperkowym.
Krok 4
2 min
Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Śledzie w sosie koperkowym

Krok 1 z 4

Filety wymocz (około 60 minut), pokrój na mniejsze kawałki.

Śledzie w sosie koperkowym

Krok 2 z 4

Majonez wymieszaj ze śmietaną, pieprzem, musztardą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cebulą i koperkiem, dopraw solą i cukrem.

Śledzie w sosie koperkowym

Krok 3 z 4

Śledzie ułóż na półmisku i zalej sosem koperkowym.

Śledzie w sosie koperkowym

Krok 4 z 4

Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

Czasem cała sztuka w sosie - szczególnie gdy przyrządzamy śledzie w sosie koperkowym :) Śledzie wystarczy wymoczyć godzinę i pokroić, a potem polać sosem z majonezu, śmietany i musztardy z dodatkiem cebuli, koperku oraz czosnku. Serwujemy na półmisku, udekorowane tradycyjnie - cytryną i zieleniną, lub fantazyjnie: plasterkiem jajka, pomidora lub papryki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 12/16/2020 - 09:33 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha