Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Śledzie w sosie koperkowym
Dodaj do CookBook

Śledzie w sosie koperkowym

(2)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
125  ml
Majonez Dekoracyjny Winiary
4 
Filet śledziowy
125  ml
Kwaśna Śmietana 18%
1  łyżeczka
Pieprz grubo mielony
1  łyżeczka
Musztarda
1  ząbek
Czosnek
2  łyżek
Cebula
2  łyżek
Koperek
trochę
Sól
trochę
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.8 g
Wartość energetyczna
563.4 kcal
Tłuszcze
44.5 g
Białko
34.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czasem cała sztuka w sosie - szczególnie gdy przyrządzamy śledzie w sosie koperkowym :) Śledzie wystarczy wymoczyć godzinę i pokroić, a potem polać sosem z majonezu, śmietany i musztardy z dodatkiem cebuli, koperku oraz czosnku. Serwujemy na półmisku, udekorowane tradycyjnie - cytryną i zieleniną, lub fantazyjnie: plasterkiem jajka, pomidora lub papryki.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    60 min
    Filety wymocz (około 60 minut), pokrój na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    10 min
    Majonez wymieszaj ze śmietaną, pieprzem, musztardą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cebulą i koperkiem, dopraw solą i cukrem.
  • Krok 3

    8 min
    Śledzie ułóż na półmisku i zalej sosem koperkowym.
  • Krok 4

    2 min
    Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Śledzie w sosie koperkowym

Krok 1 z 4

Filety wymocz (około 60 minut), pokrój na mniejsze kawałki.

Śledzie w sosie koperkowym

Krok 2 z 4

Majonez wymieszaj ze śmietaną, pieprzem, musztardą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cebulą i koperkiem, dopraw solą i cukrem.

Śledzie w sosie koperkowym

Krok 3 z 4

Śledzie ułóż na półmisku i zalej sosem koperkowym.

Śledzie w sosie koperkowym

Krok 4 z 4

Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

5

popsułem przez was śledzie

wymoczyłem przez 60minut tak jak podane w przepisie straciłem 30zl i kolację bo nie wyszło liczę na zadość uczynienie
Jarząbek (niezweryfikowany) 06/16/2025-06:47 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 06/20/2025-02:01 CEST
Co dokładniej poszło nie tak?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Na zimno
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledzie po japońsku

    Śledzie po japońsku

    1 godz 40 min Łatwy
  • Śledzie z buraczkami pod pierzynką

    Śledzie z buraczkami pod pierzynką

    1 godz 38 min Łatwy
  • Śledzie pod pierzynką

    Śledzie pod pierzynką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Śledzie w śmietanie z czosnkiem

    Śledzie w śmietanie z czosnkiem

    1 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu