Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka faszerowane szynką

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
200 g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
2 łyżeczek
Chrzan tarty
4 płaskich łyżek
1 łyżka
Szczypiorek
1 gałązka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.19 g
Węglowodany
1.31 g
Wartość energetyczna
225.57 kcal
Tłuszcze
18.84 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
Krok 2
3 min
Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
Krok 3
2 min
Szynkę drobno pokrój.
Krok 4
3 min
Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, szynką i szczypiorkiem.
Krok 5
2 min
Jaja wypełnij farszem a pozostały Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z chrzanem.
Krok 6
1 min
Polej jaja powstałym sosem i udekoruj natką pietruszki.
Krok 7
1 min
Podawaj jako przystawkę z pieczywem.
Jajka faszerowane szynką

Krok 1 z 7

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.

Jajka faszerowane szynką

Krok 2 z 7

Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.

Jajka faszerowane szynką

Krok 3 z 7

Szynkę drobno pokrój.

Jajka faszerowane szynką

Krok 4 z 7

Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, szynką i szczypiorkiem.

Jajka faszerowane szynką

Krok 5 z 7

Jaja wypełnij farszem a pozostały Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z chrzanem.

Jajka faszerowane szynką

Krok 6 z 7

Polej jaja powstałym sosem i udekoruj natką pietruszki.

Jajka faszerowane szynką

Krok 7 z 7

Podawaj jako przystawkę z pieczywem.

Uwielbiasz kulinarne eksperymenty, ale brakuje Ci pomysłu na kolejne danie? Czujesz, że do Twojej kuchni zakrada się stagnacja? Nie pozwól na to! Odzyskaj radość z gotowania i wypróbuj fantastyczny przepis na jajka faszerowane szynką, serwowane w towarzystwie wyrazistego sosu chrzanowo-majonezowego! Ta pyszna, kolorowa, bajecznie pachnąca przystawka wprowadzi do Twojej kuchni powiew świeżości i szybko przegoni nudę. Jajka faszerowane szynką i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to oczywiście doskonała propozycja na wielkanocny stół, ale nie tylko. Równie doskonale wypadną w roli przystawki na każdym przyjęciu, a także jako dodatek do weekendowego śniadania innego niż zwykle. Choć efekt końcowy jest zjawiskowy, samo przygotowanie jajek jest bardzo szybkie i proste. Ugotuj, obierz i przekrój jajka na pół. Delikatnie wyjmij żółtka i utrzyj je z majonezem. Teraz już tylko dodaj drobno pokrojoną szynkę i szczypiorek, całość połącz. Farsz gotowy! Wystarczy, że ostrożnie przełożysz go do wgłębień po żółtkach. Jeśli lubisz wyraziste akcenty, przygotuj do faszerowanych jajek sos chrzanowo-majonezowy. W tym celu połącz Majonez Dekoracyjny WINIARY z odrobiną chrzanu. Tak przygotowanym sosem polej jajka. Chcesz, aby było jeszcze bardziej kolorowo? Ułóż gotowe jajka na przykład na dużych plastrach pomidora, na liściach sałaty lub na łódeczkach ze świeżej papryki. Nie ogranicza Cię nic poza wyobraźnią. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika