Jajka faszerowane szynką
25min
Łatwy
6
Jajka
200 g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
2 łyżeczek
Chrzan tarty
4 płaskich łyżek
1 łyżka
Szczypiorek
1 gałązka
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
12.19 g
Węglowodany
1.31 g
Tłuszcze
18.84 g
Wartość energetyczna
225.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
Krok 2
3 min
Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
Krok 3
2 min
Szynkę drobno pokrój.
Krok 4
3 min
Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, szynką i szczypiorkiem.
Krok 5
5 min
Jaja wypełnij farszem a pozostały Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z chrzanem.
Krok 6
1 min
Polej jaja powstałym sosem i udekoruj natką pietruszki.
Krok 7
1 min
Podawaj jako przystawkę z pieczywem.
Uwielbiasz kulinarne eksperymenty, ale brakuje Ci pomysłu na kolejne danie? Czujesz, że do Twojej kuchni zakrada się stagnacja? Nie pozwól na to! Odzyskaj radość z gotowania i wypróbuj fantastyczny przepis na jajka faszerowane szynką, serwowane w towarzystwie wyrazistego sosu chrzanowo-majonezowego! Ta pyszna, kolorowa, bajecznie pachnąca przystawka wprowadzi do Twojej kuchni powiew świeżości i szybko przegoni nudę.
Jajka faszerowane szynką z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to oczywiście doskonała propozycja na wielkanocny stół, ale nie tylko. Równie doskonale wypadną w roli przystawki na każdym przyjęciu, a także jako dodatek do weekendowego śniadania innego niż zwykle. Choć efekt końcowy jest zjawiskowy, samo przygotowanie jajek jest bardzo szybkie i proste.
Ugotuj, obierz i przekrój jajka na pół. Delikatnie wyjmij żółtka i utrzyj je z majonezem. Teraz już tylko dodaj drobno pokrojoną szynkę i szczypiorek, całość połącz. Farsz gotowy! Wystarczy, że ostrożnie przełożysz go do wgłębień po żółtkach. Jeśli lubisz wyraziste akcenty, przygotuj do faszerowanych jajek sos chrzanowo-majonezowy. W tym celu połącz Majonez Dekoracyjny WINIARY z odrobiną chrzanu. Tak przygotowanym sosem polej jajka.
Chcesz, aby było jeszcze bardziej kolorowo? Ułóż gotowe jajka na przykład na dużych plastrach pomidora, na liściach sałaty lub na łódeczkach ze świeżej papryki. Nie ogranicza Cię nic poza wyobraźnią. Smacznego!
Jajka faszerowane szynką z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to oczywiście doskonała propozycja na wielkanocny stół, ale nie tylko. Równie doskonale wypadną w roli przystawki na każdym przyjęciu, a także jako dodatek do weekendowego śniadania innego niż zwykle. Choć efekt końcowy jest zjawiskowy, samo przygotowanie jajek jest bardzo szybkie i proste.
Ugotuj, obierz i przekrój jajka na pół. Delikatnie wyjmij żółtka i utrzyj je z majonezem. Teraz już tylko dodaj drobno pokrojoną szynkę i szczypiorek, całość połącz. Farsz gotowy! Wystarczy, że ostrożnie przełożysz go do wgłębień po żółtkach. Jeśli lubisz wyraziste akcenty, przygotuj do faszerowanych jajek sos chrzanowo-majonezowy. W tym celu połącz Majonez Dekoracyjny WINIARY z odrobiną chrzanu. Tak przygotowanym sosem polej jajka.
Chcesz, aby było jeszcze bardziej kolorowo? Ułóż gotowe jajka na przykład na dużych plastrach pomidora, na liściach sałaty lub na łódeczkach ze świeżej papryki. Nie ogranicza Cię nic poza wyobraźnią. Smacznego!
Komentarze 0