
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sałatka panzanella z czerstwym pieczywem
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
10 min
Krok 1 z 3
Połowę oliwy wymieszaj z octem oraz solą i pieprzem. Jeśli pieczywo jest mocno czerstwe lub suche, dodaj 50 ml wody. Pieczywo pokrój w dużą kostkę lub porwij na kawałki i umieść w misce. Dodaj dressing i dokładnie wymieszaj.

Krok 2 z 3
Pieczywo wyłóż na blaszkę do pieczenia i wstaw na kilka minut do rozgrzanego piekarnika z opcją grill, aby się z jednej strony zarumieniło.

Krok 3 z 3
Cebule pokrój w cienkie piórka. Ogórek pokrój w półplasterki. Pomidory pokrój w dużą kostkę. Liście bazylii porwij palcami. Wszystko umieść w dużej misce. Dodaj kawałki pieczywa, oliwę oraz sól i pieprz. Całość delikatnie wymieszaj i podawaj.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0