Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka z majonezem to świetny pomysł na przekąskę nie tylko od święta. Jajka są tradycyjnym symbolem Wielkanocy. Sposobów ich podania jest naprawę wiele. Jajka możemy serwować zarówno z farszem, jak i solo. Majonez Dekoracyjny WINIARY to dodatek, który stanowi nieodłączną część tej prostej potrawy. Jeśli szukasz inspiracji do przygotowania jajecznej przekąski, sprawdź przepis na jajka w majonezie z farszem paprykowo – grzybowym.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obeirz i przekrój na połówki.
Krok 2
5 min
Paprykę konserwową pokrój w drobną kostkę. Grzybki także pokrój bardzo drobno.
Krok 3
3 min
Pokrojone papryki i grzybki wymieszaj z Majonezem.
Krok 4
3 min
Przygotowany sos nakładaj na jajka. Możesz ozdobić je cieniutkimi paseczkami papryki oraz natką pietruszki.
Krok 5
1 min
Gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty.
Krok 1
z
5
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obeirz i przekrój na połówki.
Krok 2
z
5
Paprykę konserwową pokrój w drobną kostkę. Grzybki także pokrój bardzo drobno.
Krok 3
z
5
Pokrojone papryki i grzybki wymieszaj z Majonezem.
Krok 4
z
5
Przygotowany sos nakładaj na jajka. Możesz ozdobić je cieniutkimi paseczkami papryki oraz natką pietruszki.
Krok 5
z
5
Gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0