Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka w majonezie

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajko
0.5 słoik
Grzybki Marynowane
3 plastrów
Papryka marynowana
1 trochę
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
34.85 g
Wartość energetyczna
389.24 kcal
Białko
13.83 g
Węglowodany
4.51 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obeirz i przekrój na połówki.
Krok 2
5 min
Paprykę konserwową pokrój w drobną kostkę. Grzybki także pokrój bardzo drobno.
Krok 3
3 min
Pokrojone papryki i grzybki wymieszaj z Majonezem.
Krok 4
3 min
Przygotowany sos nakładaj na jajka. Możesz ozdobić je cieniutkimi paseczkami papryki oraz natką pietruszki.
Krok 5
1 min
Gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty.
Jajka w majonezie

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obeirz i przekrój na połówki.

Jajka w majonezie

Krok 2 z 5

Paprykę konserwową pokrój w drobną kostkę. Grzybki także pokrój bardzo drobno.

Jajka w majonezie

Krok 3 z 5

Pokrojone papryki i grzybki wymieszaj z Majonezem.

Jajka w majonezie

Krok 4 z 5

Przygotowany sos nakładaj na jajka. Możesz ozdobić je cieniutkimi paseczkami papryki oraz natką pietruszki.

Jajka w majonezie

Krok 5 z 5

Gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty.

Jajka z majonezem to świetny pomysł na przekąskę nie tylko od święta. Jajka są tradycyjnym symbolem Wielkanocy. Sposobów ich podania jest naprawę wiele. Jajka możemy serwować zarówno z farszem, jak i solo. Majonez Dekoracyjny WINIARY to dodatek, który stanowi nieodłączną część tej prostej potrawy. Jeśli szukasz inspiracji do przygotowania jajecznej przekąski, sprawdź przepis na jajka w majonezie z farszem paprykowo – grzybowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika