Jajka w majonezie
20min
Łatwy
5 łyżek
8
Jajko
0.5 słoik
Grzybki Marynowane
3 plastrów
Papryka marynowana
1 trochę
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Białko
13.83 g
Węglowodany
4.51 g
Tłuszcze
34.85 g
Wartość energetyczna
389.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obeirz i przekrój na połówki.
Krok 2
5 min
Paprykę konserwową pokrój w drobną kostkę. Grzybki także pokrój bardzo drobno.
Krok 3
3 min
Pokrojone papryki i grzybki wymieszaj z Majonezem.
Krok 4
3 min
Przygotowany sos nakładaj na jajka. Możesz ozdobić je cieniutkimi paseczkami papryki oraz natką pietruszki.
Krok 5
1 min
Gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty.
Jajka z majonezem to świetny pomysł na przekąskę nie tylko od święta. Jajka są tradycyjnym symbolem Wielkanocy. Sposobów ich podania jest naprawę wiele. Jajka możemy serwować zarówno z farszem, jak i solo. Majonez Dekoracyjny WINIARY to dodatek, który stanowi nieodłączną część tej prostej potrawy. Jeśli szukasz inspiracji do przygotowania jajecznej przekąski, sprawdź przepis na jajka w majonezie z farszem paprykowo – grzybowym.
Komentarze 0