Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka faszerowane pieczarkami

(14)
35min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajko, całe, gotowane, na twardo
500  g
Pieczarki
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
5  liści
Sałata
10  g
Rzodkiewka
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.96 g
Węglowodany
7.74 g
Tłuszcze
24.01 g
Wartość energetyczna
310.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój na połowę, a następnie wyjmij ostrożnie żółtka.
Krok 2
5 min
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
10 min
Pieczarki i cebulę podsmaż razem na maśle, ostudź.
Krok 4
5 min
Żółtka połącz z pieczarkami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
5 min
Połówki jajek napełnij farszem. Ułóż na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i kiełkami rzodkiewki.
Jajka faszerowane pieczarkami

Krok 1 z 5

Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój na połowę, a następnie wyjmij ostrożnie żółtka.

Jajka faszerowane pieczarkami

Krok 2 z 5

Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.

Jajka faszerowane pieczarkami

Krok 3 z 5

Pieczarki i cebulę podsmaż razem na maśle, ostudź.

Jajka faszerowane pieczarkami

Krok 4 z 5

Żółtka połącz z pieczarkami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Jajka faszerowane pieczarkami

Krok 5 z 5

Połówki jajek napełnij farszem. Ułóż na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i kiełkami rzodkiewki.

Jajka faszerowane pieczarkami

mogą okazać się przysłowiowym strzałem w dziesiątkę, jeśli masz ochotę na niecodzienną przekąskę czy szukasz szybkiego przepisu dla gości. Jeśli uwielbiasz jajka, ale już nieco znudziły Ci się pod postacią jajecznicy czy pokrojonych plasterków do kanapek, ta propozycja bez wątpienia skradnie Twoje serce – podobnie jak przypadnie do gustu wszystkim gościom i domownikom!

Zacznij od drobnego pokrojenia pieczarek, cebulki i podsmażenia ich na maśle. Kiedy ostygną, wymieszaj je z żółtkami ostrożnie wyciągniętymi z jajek. Dodaj do tak przygotowanej masy Majonez Dekoracyjny WINIARY, który połączy wszystkie składniki w wyjątkowo smaczną, aromatyczną całość. Do dekoracji jajek możesz wykorzystać na przykład kiełki rzodkiewki lub fasoli, które sprawią, że przystawka będzie nie tylko jeszcze smaczniejsza, ale bardziej kolorowa i atrakcyjna wizualnie.

Ciekawym pomysłem na udekorowanie jaj jest również podanie ich w towarzystwie cienkich plastrów kolorowej papryki. Wystarczy, że ułożysz jajka na płaskim talerzu, a między nimi położysz po trzy paseczki papryki – czerwonej, żółtej i zielonej. Tej przekąski nie może zabraknąć nie tylko na wielkanocnym śniadaniu, ale przy każdej innej okazji, gdy chcesz sprawić bliskim przyjemność i zaserwować prawdziwe pyszności!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 14
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
1414
1414
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 06/29/2021 - 22:10 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 06/25/2021 - 07:40 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 06/25/2021 - 07:40 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 04/03/2021 - 18:36 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 04/02/2021 - 07:53 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 04/01/2021 - 19:00 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 04/01/2021 - 19:00 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 03/30/2021 - 17:47 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 03/30/2021 - 17:47 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 03/29/2021 - 13:12 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha