Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tatar z anchois i wasabi

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Polędwica wołowa
2 łyżeczek
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Cebula
3 
Ogórki konserwowe
2 
Anchois
1 łyżeczka
Wasabi
0.5 
Limonka
3 kropli
Sos Tabasco
8 
Grzybki Marynowane
2 łyżek
Kapary marynowane
2 łyżek
Oliwa
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
29.02 g
Węglowodany
5.67 g
Tłuszcze
22.05 g
Wartość energetyczna
331.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
9 min
Mięso umyj i osusz, a następnie oczyść z wszelkich błon.
Krok 2
5 min
Polędwicę posiekaj drobno nożem – aby efekt był najlepszy, nigdy nie miel mięsa na tatar, zawsze siekaj!
Krok 3
5 min
Ogórki, cebulę i grzybki posiekaj w drobną kostkę. Kapary rozdrobnij.
Krok 4
5 min
Anchois rozetrzyj nożem i dodaj do mięsa wraz z Maggi, połową przygotowanych dodatków i oliwą.
Krok 6
10 min
Całość dokładnie wymieszaj i formuj z masy zgrabne porcje tatara.
Krok 6
5 min
W osobnej misce wymieszaj wasabi, majonez, sok z cytryny i tabasco.
Krok 7
1 min
Mięso serwuj na zimno z dodatkiem sosu wasabi i limonki.
Tatar z anchois i wasabi

Krok 1 z 7

Mięso umyj i osusz, a następnie oczyść z wszelkich błon.

Tatar z anchois i wasabi

Krok 2 z 7

Polędwicę posiekaj drobno nożem – aby efekt był najlepszy, nigdy nie miel mięsa na tatar, zawsze siekaj!

Tatar z anchois i wasabi

Krok 3 z 7

Ogórki, cebulę i grzybki posiekaj w drobną kostkę. Kapary rozdrobnij.

Tatar z anchois i wasabi

Krok 4 z 7

Anchois rozetrzyj nożem i dodaj do mięsa wraz z Maggi, połową przygotowanych dodatków i oliwą.

Tatar z anchois i wasabi

Krok 6 z 7

Całość dokładnie wymieszaj i formuj z masy zgrabne porcje tatara.

Tatar z anchois i wasabi

Krok 6 z 7

W osobnej misce wymieszaj wasabi, majonez, sok z cytryny i tabasco.

Tatar z anchois i wasabi

Krok 7 z 7

Mięso serwuj na zimno z dodatkiem sosu wasabi i limonki.

Klasyczny wołowy tatar z nowoczesnym twistem! W naszej wersji dodaliśmy słone kapary i anchois oraz wasabi i tabasco, które dodadzą daniu ostrego smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika