Tatar z anchois i wasabi
40min
Łatwy
500
g
Polędwica wołowa
2
łyżeczek
Przyprawa w płynie MAGGI
1
Cebula
3
Ogórki konserwowe
2
Anchois
1
łyżeczka
Wasabi
2
łyżek
0.5
Limonka
3
kropli
Sos Tabasco
8
Grzybki Marynowane
2
łyżek
Kapary marynowane
2
łyżek
Oliwa
trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
29.02 g
Węglowodany
5.67 g
Tłuszcze
22.05 g
Wartość energetyczna
331.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
9 min
Mięso umyj i osusz, a następnie oczyść z wszelkich błon.
Krok 2
5 min
Polędwicę posiekaj drobno nożem – aby efekt był najlepszy, nigdy nie miel mięsa na tatar, zawsze siekaj!
Krok 3
5 min
Ogórki, cebulę i grzybki posiekaj w drobną kostkę. Kapary rozdrobnij.
Krok 4
5 min
Anchois rozetrzyj nożem i dodaj do mięsa wraz z Maggi, połową przygotowanych dodatków i oliwą.
Krok 6
10 min
Całość dokładnie wymieszaj i formuj z masy zgrabne porcje tatara.
Krok 6
5 min
W osobnej misce wymieszaj wasabi, majonez, sok z cytryny i tabasco.
Krok 7
1 min
Mięso serwuj na zimno z dodatkiem sosu wasabi i limonki.
Klasyczny wołowy tatar z nowoczesnym twistem! W naszej wersji dodaliśmy słone kapary i anchois oraz wasabi i tabasco, które dodadzą daniu ostrego smaku.
Komentarze 0