Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczny wołowy tatar z nowoczesnym twistem! W naszej wersji dodaliśmy słone kapary i anchois oraz wasabi i tabasco, które dodadzą daniu ostrego smaku.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
9 min
Mięso umyj i osusz, a następnie oczyść z wszelkich błon.
Krok 2
5 min
Polędwicę posiekaj drobno nożem – aby efekt był najlepszy, nigdy nie miel mięsa na tatar, zawsze siekaj!
Krok 3
5 min
Ogórki, cebulę i grzybki posiekaj w drobną kostkę. Kapary rozdrobnij.
Krok 4
5 min
Anchois rozetrzyj nożem i dodaj do mięsa wraz z Maggi, połową przygotowanych dodatków i oliwą.
Krok 6
10 min
Całość dokładnie wymieszaj i formuj z masy zgrabne porcje tatara.
Krok 6
5 min
W osobnej misce wymieszaj wasabi, majonez, sok z cytryny i tabasco.
Krok 7
1 min
Mięso serwuj na zimno z dodatkiem sosu wasabi i limonki.
Krok 1
z
7
Mięso umyj i osusz, a następnie oczyść z wszelkich błon.
Krok 2
z
7
Polędwicę posiekaj drobno nożem – aby efekt był najlepszy, nigdy nie miel mięsa na tatar, zawsze siekaj!
Krok 3
z
7
Ogórki, cebulę i grzybki posiekaj w drobną kostkę. Kapary rozdrobnij.
Krok 4
z
7
Anchois rozetrzyj nożem i dodaj do mięsa wraz z Maggi, połową przygotowanych dodatków i oliwą.
Krok 6
z
7
Całość dokładnie wymieszaj i formuj z masy zgrabne porcje tatara.
Krok 6
z
7
W osobnej misce wymieszaj wasabi, majonez, sok z cytryny i tabasco.
Krok 7
z
7
Mięso serwuj na zimno z dodatkiem sosu wasabi i limonki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0