
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Tatar z anchois i wasabi

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
9 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 6
10 minKrok 6
5 minKrok 7
1 min
Krok 1 z 7
Mięso umyj i osusz, a następnie oczyść z wszelkich błon.

Krok 2 z 7
Polędwicę posiekaj drobno nożem – aby efekt był najlepszy, nigdy nie miel mięsa na tatar, zawsze siekaj!

Krok 3 z 7
Ogórki, cebulę i grzybki posiekaj w drobną kostkę. Kapary rozdrobnij.

Krok 4 z 7
Anchois rozetrzyj nożem i dodaj do mięsa wraz z Maggi, połową przygotowanych dodatków i oliwą.

Krok 6 z 7
Całość dokładnie wymieszaj i formuj z masy zgrabne porcje tatara.

Krok 6 z 7
W osobnej misce wymieszaj wasabi, majonez, sok z cytryny i tabasco.

Krok 7 z 7
Mięso serwuj na zimno z dodatkiem sosu wasabi i limonki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0