Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Śledzie z suszonymi grzybami
Dodaj do CookBook

Śledzie z suszonymi grzybami

(1)
1 godz 45 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
4 
Filet śledziowy
40  g
Suszone grzyby
4 
Cebula
1  łyżka
Masło
1  łyżka
Miód
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.9 g
Wartość energetyczna
375 kcal
Tłuszcze
19.7 g
Białko
35.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne śledzie z grzybami powinny postać po przyrządzeniu, bo najlepsze są na drugi dzień. Oryginalny smak nadaje potrawie sos, przyrządzony z podsmażonej na maśle cebuli z dodatkiem gotowanych suszonych grzybów, miodu i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Podajemy na zimno, jako przystawkę, z chrupiącą bagietką.

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    60 min
    Filety umyj, a następnie namocz na około 60 minut, odsącz.
  • Krok 2

    16 min
    Grzyby namocz (najlepiej na kilka godzin), gotuj 15 minut, odsącz i pokrój w paseczki.
  • Krok 3

    10 min
    Cebule obierz i pokrój w plastry, zeszklij na maśle.
  • Krok 4

    1 min
    Dodaj grzyby.
  • Krok 5

    10 min
    Duś przez chwilę, dodaj miód, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 6

    4 min
    Śledzie odsącz i pokrój na porcje.
  • Krok 7

    3 min
    Połącz z grzybami, ostudź.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.
Śledzie z suszonymi grzybami

Krok 1 z 8

Filety umyj, a następnie namocz na około 60 minut, odsącz.

Śledzie z suszonymi grzybami

Krok 2 z 8

Grzyby namocz (najlepiej na kilka godzin), gotuj 15 minut, odsącz i pokrój w paseczki.

Śledzie z suszonymi grzybami

Krok 3 z 8

Cebule obierz i pokrój w plastry, zeszklij na maśle.

Śledzie z suszonymi grzybami

Krok 4 z 8

Dodaj grzyby.

Śledzie z suszonymi grzybami

Krok 5 z 8

Duś przez chwilę, dodaj miód, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Śledzie z suszonymi grzybami

Krok 6 z 8

Śledzie odsącz i pokrój na porcje.

Śledzie z suszonymi grzybami

Krok 7 z 8

Połącz z grzybami, ostudź.

Śledzie z suszonymi grzybami

Krok 8 z 8

Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Inny
  • Mniejsze danie
  • Na zimno
  • Niski poziom cukru
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledzie po japońsku

    Śledzie po japońsku

    1 godz 40 min Łatwy
  • Śledzie z buraczkami pod pierzynką

    Śledzie z buraczkami pod pierzynką

    1 godz 38 min Łatwy
  • Śledzie w sosie koperkowym

    Śledzie w sosie koperkowym

    1 godz 20 min Łatwy
  • Śledzie pod pierzynką

    Śledzie pod pierzynką

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu