Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie z grzybami

0
109 min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
4 
Filet śledziowy
40 g
Suszone grzyby
4 
Cebula
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Miód
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.95 g
Wartość energetyczna
375 kcal
Białko
35.16 g
Tłuszcze
19.75 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

109 min
Krok 1
60 min
Filety umyj, a następnie namocz na około 60 minut, odsącz.
Krok 2
20 min
Grzyby namocz (najlepiej na kilka godzin), gotuj 15 minut, odsącz i pokrój w paseczki.
Krok 3
10 min
Cebule obierz i pokrój w plastry, zeszklij na maśle.
Krok 4
1 min
Dodaj grzyby.
Krok 5
10 min
Duś przez chwilę, dodaj miód, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 6
4 min
Śledzie odsącz i pokrój na porcje.
Krok 7
3 min
Połącz z grzybami, ostudź.
Krok 8
1 min
Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.
Śledzie z grzybami

Krok 1 z 8

Filety umyj, a następnie namocz na około 60 minut, odsącz.

Śledzie z grzybami

Krok 2 z 8

Grzyby namocz (najlepiej na kilka godzin), gotuj 15 minut, odsącz i pokrój w paseczki.

Śledzie z grzybami

Krok 3 z 8

Cebule obierz i pokrój w plastry, zeszklij na maśle.

Śledzie z grzybami

Krok 4 z 8

Dodaj grzyby.

Śledzie z grzybami

Krok 5 z 8

Duś przez chwilę, dodaj miód, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Śledzie z grzybami

Krok 6 z 8

Śledzie odsącz i pokrój na porcje.

Śledzie z grzybami

Krok 7 z 8

Połącz z grzybami, ostudź.

Śledzie z grzybami

Krok 8 z 8

Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.

Pyszne śledzie z grzybami powinny postać po przyrządzeniu, bo najlepsze są na drugi dzień. Oryginalny smak nadaje potrawie sos, przyrządzony z podsmażonej na maśle cebuli z dodatkiem gotowanych suszonych grzybów, miodu i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Podajemy na zimno, jako przystawkę, z chrupiącą bagietką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika