Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne śledzie z grzybami powinny postać po przyrządzeniu, bo najlepsze są na drugi dzień. Oryginalny smak nadaje potrawie sos, przyrządzony z podsmażonej na maśle cebuli z dodatkiem gotowanych suszonych grzybów, miodu i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Podajemy na zimno, jako przystawkę, z chrupiącą bagietką.
Przygotowanie
105 min
Krok 1
60 min
Filety umyj, a następnie namocz na około 60 minut, odsącz.
Krok 2
16 min
Grzyby namocz (najlepiej na kilka godzin), gotuj 15 minut, odsącz i pokrój w paseczki.
Krok 3
10 min
Cebule obierz i pokrój w plastry, zeszklij na maśle.
Krok 4
1 min
Dodaj grzyby.
Krok 5
10 min
Duś przez chwilę, dodaj miód, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 6
4 min
Śledzie odsącz i pokrój na porcje.
Krok 7
3 min
Połącz z grzybami, ostudź.
Krok 8
1 min
Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.
Krok 1
z
8
Filety umyj, a następnie namocz na około 60 minut, odsącz.
Krok 2
z
8
Grzyby namocz (najlepiej na kilka godzin), gotuj 15 minut, odsącz i pokrój w paseczki.
Krok 3
z
8
Cebule obierz i pokrój w plastry, zeszklij na maśle.
Krok 4
z
8
Dodaj grzyby.
Krok 5
z
8
Duś przez chwilę, dodaj miód, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 6
z
8
Śledzie odsącz i pokrój na porcje.
Krok 7
z
8
Połącz z grzybami, ostudź.
Krok 8
z
8
Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0