Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świąteczne szaszłyki śledziowe, nadziewane suszonymi śliwkami i Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Są bardzo proste do przyrządzenia i wyglądają bardzo dekoracyjnie, podane na połówkach czerwonych jabłek. Świetnie smakują z kromeczkami pumpernikla.
Przygotowanie
95 min
Krok 1
65 min
Filety umyj, zalej wodą i mocz 1 godz. Osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
10 min
Śliwki namocz w ciepłej wodzie na 10 minut, odsącz.
Krok 3
5 min
Filety śledziowe pokrój wzdłuż, wewnętrzną ich część posmaruj Majonezem.
Krok 4
5 min
Śliwki owiń paskami śledzi i nabij na patyczki - po 2 sztuki na jeden patyczek.
Krok 5
5 min
Jabłko przekrój na połowę i połóż przekrojoną częścią do spodu.
Krok 6
5 min
Patyczki wbij w połówki jabłka.
Krok 1
z
6
Filety umyj, zalej wodą i mocz 1 godz. Osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
z
6
Śliwki namocz w ciepłej wodzie na 10 minut, odsącz.
Krok 3
z
6
Filety śledziowe pokrój wzdłuż, wewnętrzną ich część posmaruj Majonezem.
Krok 4
z
6
Śliwki owiń paskami śledzi i nabij na patyczki - po 2 sztuki na jeden patyczek.
Krok 5
z
6
Jabłko przekrój na połowę i połóż przekrojoną częścią do spodu.
Krok 6
z
6
Patyczki wbij w połówki jabłka.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0