Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świąteczne szaszłyki śledziowe, nadziewane suszonymi śliwkami i Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Są bardzo proste do przyrządzenia i wyglądają bardzo dekoracyjnie, podane na połówkach czerwonych jabłek. Świetnie smakują z kromeczkami pumpernikla.
Przygotowanie
95 min
Krok 1
65 min
Filety umyj, zalej wodą i mocz 1 godz. Osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
10 min
Śliwki namocz w ciepłej wodzie na 10 minut, odsącz.
Krok 3
5 min
Filety śledziowe pokrój wzdłuż, wewnętrzną ich część posmaruj Majonezem.
Krok 4
5 min
Śliwki owiń paskami śledzi i nabij na patyczki - po 2 sztuki na jeden patyczek.
Krok 5
5 min
Jabłko przekrój na połowę i połóż przekrojoną częścią do spodu.
Krok 6
5 min
Patyczki wbij w połówki jabłka.
Krok 1
z
6
Filety umyj, zalej wodą i mocz 1 godz. Osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
z
6
Śliwki namocz w ciepłej wodzie na 10 minut, odsącz.
Krok 3
z
6
Filety śledziowe pokrój wzdłuż, wewnętrzną ich część posmaruj Majonezem.
Krok 4
z
6
Śliwki owiń paskami śledzi i nabij na patyczki - po 2 sztuki na jeden patyczek.
Krok 5
z
6
Jabłko przekrój na połowę i połóż przekrojoną częścią do spodu.
Krok 6
z
6
Patyczki wbij w połówki jabłka.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0