Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Sałatka śledziowa z buraczkami

(4)
40min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Filet śledziowy
2 
Ziemniaki
1 
Czerwona cebula
2 
Gruszki
40  g
Żurawina suszona
1  łyżka
Olej
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
1  szczypta
Cukier
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
4  łyżek
Śmietana 12%
1  słoik
Buraczki tarte
1 
Cebula czerwona
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.52 g
Węglowodany
19.54 g
Tłuszcze
18.87 g
Wartość energetyczna
321.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    20 min
    Filety śledziowe, ziemniaki, cebulę i obraną jedną gruszkę pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i śmietanę, wymieszaj, dopraw pieprzem.
  • Krok 3

    2 min
    Buraczki odsącz z nadmiaru soku.
  • Krok 4

    5 min
    Drugą gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Przesmaż na oleju z żurawiną, duś razem 2-3 minuty.
  • Krok 5

    2 min
    Dodaj buraczki i czerwoną cebulę.
  • Krok 6

    1 min
    Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  • Krok 7

    5 min
    Sałatkę układaj kolorami, na przemian obok siebie. Udekoruj natką pietruszki.
Sałatka śledziowa z buraczkami

Krok 1 z 7

Filety śledziowe, ziemniaki, cebulę i obraną jedną gruszkę pokrój w kostkę.

Sałatka śledziowa z buraczkami

Krok 2 z 7

Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i śmietanę, wymieszaj, dopraw pieprzem.

Sałatka śledziowa z buraczkami

Krok 3 z 7

Buraczki odsącz z nadmiaru soku.

Sałatka śledziowa z buraczkami

Krok 4 z 7

Drugą gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Przesmaż na oleju z żurawiną, duś razem 2-3 minuty.

Sałatka śledziowa z buraczkami

Krok 5 z 7

Dodaj buraczki i czerwoną cebulę.

Sałatka śledziowa z buraczkami

Krok 6 z 7

Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Sałatka śledziowa z buraczkami

Krok 7 z 7

Sałatkę układaj kolorami, na przemian obok siebie. Udekoruj natką pietruszki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Kuba

czy ziemniaki mają być ugotowane? Kiedy je dodajemy? Słaby i nieprecyzyjny przepis. Nie pozdrawiam.

Winiary
Expert

Tak, ziemniaki mają być ugotowane. Ponieważ sałatkę układamy kolorami, na przemian, nie precyzujemy, kiedy dodajemy ziemniaki. Pozdrawiamy :)

A Agata

Czy ziemmniak ma być ugotowany

Winiary
Expert

Agato, tak!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Karnawał
  • Kolacja
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Mniejsze danie
  • Na zimno
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Sałatka
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Ziemniaki

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledziowa sałatka warstwowa z buraczkami

    1 godz 40 min Łatwy
  • Sałatka śledziowa z jajkiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Sałatka z botwinki z sezamem

    20 min Łatwy
  • Sałatka śledziowa z ziemniakami i groszkiem

    1 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu