Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czyli klasyczna hiszpańska zupa podawana na zimno. Charakteru nada jej dodatek czosnku niedźwiedziego i octu balsamicznego.
Przygotowanie
90 min
Krok 1
10 min
Warzywa umyj i osusz. Pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w ćwiartki, a cukinię w plastry.
Krok 2
25 min
Całość skrop oliwą z oliwek i posyp solą i odrobiną cukru. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190˚C przez 15-25 minut aż warzywa będą miękkie.
Krok 3
10 min
Upieczone papryki i pomidory obierz ze skóry. Jeżeli dysponujesz malakserem lub robotem kuchennym, możesz wszystkie upieczone składniki zmiksować w robocie z oliwą z oliwek. Jeżeli nie, wystarczy że wszystko bardzo dokładnie pokroisz w drobną kostkę, na końcu mieszając całość z oliwą oraz solą i pieprzem.
Krok 4
2 min
Zupę dopraw Maggi, posyp siekaną bazylią oraz natką pietruszki.
Krok 5
40 min
Jeżeli zupa jest za rzadka, zagęść ją pokruszonym czerstwym pieczywem. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 6
3 min
Zupę podawaj z grzankami, skrop ją octem balsamicznym.
Krok 1
z
6
Warzywa umyj i osusz. Pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w ćwiartki, a cukinię w plastry.
Krok 2
z
6
Całość skrop oliwą z oliwek i posyp solą i odrobiną cukru. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190˚C przez 15-25 minut aż warzywa będą miękkie.
Krok 3
z
6
Upieczone papryki i pomidory obierz ze skóry. Jeżeli dysponujesz malakserem lub robotem kuchennym, możesz wszystkie upieczone składniki zmiksować w robocie z oliwą z oliwek. Jeżeli nie, wystarczy że wszystko bardzo dokładnie pokroisz w drobną kostkę, na końcu mieszając całość z oliwą oraz solą i pieprzem.
Krok 4
z
6
Zupę dopraw Maggi, posyp siekaną bazylią oraz natką pietruszki.
Krok 5
z
6
Jeżeli zupa jest za rzadka, zagęść ją pokruszonym czerstwym pieczywem. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 6
z
6
Zupę podawaj z grzankami, skrop ją octem balsamicznym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0