Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mocno schłodzone i dobrze doprawione gazpacho z zielonych warzyw – koniecznie zacznijcie od niego upalny poranek albo podajcie je dla ochłody w środku dnia, w momencie największej spiekoty. Aby gazpacho było bardziej sycące, możecie dodać do niego miąższ z kilku kromek białego pieczywa i podać je na przykład z kostkami sera feta. Albo wybierzcie wersję wege – obie są warte spróbowania. Przepis na gazpacho możecie dowolnie modyfikować, wykorzystując inne zielone warzywa.
Warzywa myjemy, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, ogórki obieramy i jeśli trzeba, usuwamy pestki. Łodygi selera przełamujemy na pół usuwając włókna.
Krok 2
10 min
Warzywa kroimy w większą kostkę, dodajemy pokrojone w kostkę awokado, obrany ząbek czosnku, miksujemy na gładki krem (lub krócej, aby pozostały w zupie wyczuwalne kawałki warzyw).
Krok 3
240 min
Dobrze doprawiamy solą morską i sokiem z cytryny, odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin.
Krok 4
5 min
Gazpacho podajemy w niedużych miseczkach, skropione oliwą z oliwek, oprószone pieprzem, udekorowane listkami bazylii (możemy też dodać kawałki warzyw, na przykład papryki lub selera naciowego).
Krok 1
z
4
Warzywa myjemy, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, ogórki obieramy i jeśli trzeba, usuwamy pestki. Łodygi selera przełamujemy na pół usuwając włókna.
Krok 2
z
4
Warzywa kroimy w większą kostkę, dodajemy pokrojone w kostkę awokado, obrany ząbek czosnku, miksujemy na gładki krem (lub krócej, aby pozostały w zupie wyczuwalne kawałki warzyw).
Krok 3
z
4
Dobrze doprawiamy solą morską i sokiem z cytryny, odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin.
Krok 4
z
4
Gazpacho podajemy w niedużych miseczkach, skropione oliwą z oliwek, oprószone pieprzem, udekorowane listkami bazylii (możemy też dodać kawałki warzyw, na przykład papryki lub selera naciowego).
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0