
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł








Kremowa zupa z bobu z ananasem i serem pleśniowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Zobacz też inne przepisy na zupy z dodatkiem sera:
Zupa z pieczonej cukinii z tymiankiem i kozim serem
Zupa z pora z grillowanymi oscypkami
Zupa jarzynowa z białych warzyw z serem pleśniowym
Chłodnik truskawkowy z chili i serem kozim
Miętowa zupa krem z cukinii z serem ricotta
Zupa szpinakowa ze świeżego szpinaku z botwinką i gorgonzolą
Zupa krem z brokułów i pora z ziołowymi grzaneczkami i parmezanem
Zupa marchewkowa z serem feta
Krem z dyni z niebieskim serem i granatem
Zobacz też
Zobacz Krem z bobu
Zobacz Krem ziemniaczany z bobem i świeżym tymiankiem
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
8 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
1 minKrok 6
3 minKrok 7
7 minKrok 8
1 min
Krok 1 z 8
Bób umyć, ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru (gotować ok. 15 minut).

Krok 2 z 8
Jeśli bób jest młody i świeży nie ma potrzeby go obierać. Jeżeli natomiast skórka jest grubsza – bób lepiej obrać.

Krok 3 z 8
Czosnek i cebulę obrać. Pokroić w kosteczkę, zeszklić na oliwie.

Krok 4 z 8
W garnku umieścić bób, groszek, zeszkloną cebulę z czosnkiem. Całość zalać bulionem i i gotować gotować przez ok. 10 minut.

Krok 5 z 8
Do zupy dolać sok wyciśnięty z połowy cytryny, obficie doprawić solą i pieprzem.

Krok 6 z 8
Całość zmiksować na gładką masę. Dodać ser pleśniowy (zostawiając kawałek do dekoracji).

Krok 7 z 8
Plastry ananasa ugrillować.

Krok 8 z 8
Zupę z bobu podawać z plastrami i kawałkami ananasa, posypaną kawałkami sera pleśniowego.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0