Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomysł na sałatkę z bobu z jajkiem i boczkiem wędzonym polecamy wykorzystać jako przystawkę do obiadu i lekką kolację, a także śniadanie, które dostarcza rozmaitych składników odżywczych. Sałatkę z bobu możesz przygotować z rozmaitych mieszanek sałat, rukoli czy roszponki. Polecamy także smaczną dekorację z kiełków słonecznika lub zielonego groszku oraz Przyprawę do zup, sosów i sałatek WINIARY! Poznaj również inny wyjątkowy przepis na kolejną pyszną sałatkę z boczkiem.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
30 min
Bób ugotuj w posolonej wodzie (młody ok.15 minut, starszy – nawet pół godziny), odsącz, przelej zimna wodą, obierz.
Krok 2
25 min
Boczek wysmaż na suchej patelni na chrupko. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
5 min
Bób dopraw, Przyprawą w płynie i pieprzem, skrop oliwą, wymieszaj.
Krok 4
5 min
Sałatę przełóż do miski, bób połóż na sałacie, a na wierzchu połóż boczek i połówki jajek. Udekoruj porcją kiełków.
Krok 1
z
4
Bób ugotuj w posolonej wodzie (młody ok.15 minut, starszy – nawet pół godziny), odsącz, przelej zimna wodą, obierz.
Krok 2
z
4
Boczek wysmaż na suchej patelni na chrupko. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
z
4
Bób dopraw, Przyprawą w płynie i pieprzem, skrop oliwą, wymieszaj.
Krok 4
z
4
Sałatę przełóż do miski, bób połóż na sałacie, a na wierzchu połóż boczek i połówki jajek. Udekoruj porcją kiełków.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0