Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klopsiki w zalewie octowej

1
48 godz 48 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JOLA3
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Szynka mielona
1  szklanka
Ocet
4  szklanek
Woda
3  łyżek
Cukier
2  łyżeczek
Sól
6 
Liść laurowy
6  kulek
Ziele angielskie całe
6  kulek
Pieprz czarny
2 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
28.03 g
Węglowodany
22.45 g
Tłuszcze
34.77 g
Wartość energetyczna
530.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

2928 min
Krok 1
10 min
Z mięsa mielonego lepimy kulki średniej wielkości.
Krok 2
3 min
W garnku zagotowujemy wodę następnie wrzucamy klopsiki.
Krok 3
20 min
Gotujemy do momentu, aż wszystkie wypłyną na wierzch, odcedzamy.
Krok 4
10 min
Do garnka wrzucamy wszystkie składniki na zalewę octową. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki i też wrzucamy. Zagotowujemy i wyłączamy.
Krok 5
5 min
Klopsiki wkładamy do słoików. Zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą.
Krok 6
2880 min
Zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 2 dni do lodówki.
Klopsiki w zalewie octowej

Krok 1 z 6

Z mięsa mielonego lepimy kulki średniej wielkości.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 2 z 6

W garnku zagotowujemy wodę następnie wrzucamy klopsiki.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 3 z 6

Gotujemy do momentu, aż wszystkie wypłyną na wierzch, odcedzamy.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 4 z 6

Do garnka wrzucamy wszystkie składniki na zalewę octową. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki i też wrzucamy. Zagotowujemy i wyłączamy.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 5 z 6

Klopsiki wkładamy do słoików. Zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 6 z 6

Zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 2 dni do lodówki.

Klopsiki w zalewie octowej idealnie nadają się na mięsną przekąskę. Możesz je serwować w pojedynkę, jednak równie dobrze komponują się z kiszonymi ogórkami lub krojonymi kawałkami pomidorów. Zobacz, jak zrobić to minimalistyczne danie i zaskocz najbliższych nowym przepisem wykorzystującym mięso mielone. Smakowitość!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
28g / 21%
Węglowodany
22.5g / 17%
Tłuszcze
34.8g / 61%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 05/12/2021 - 11:12 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha