Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klopsiki w zalewie octowej

0
2928 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Szynka mielona
1 szklanka
Ocet
4 szklanek
Woda
3 łyżek
Cukier
2 łyżeczek
Sól
6 
Liść laurowy
6 kulek
Ziele angielskie całe
6 kulek
Pieprz czarny
2 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
530.9 kcal
Białko
28.03 g
Węglowodany
22.45 g
Tłuszcze
34.77 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

2928 min
Krok 1
10 min
Z mięsa mielonego lepimy kulki średniej wielkości.
Krok 2
3 min
W garnku zagotowujemy wodę następnie wrzucamy klopsiki.
Krok 3
20 min
Gotujemy do momentu, aż wszystkie wypłyną na wierzch, odcedzamy.
Krok 4
10 min
Do garnka wrzucamy wszystkie składniki na zalewę octową. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki i też wrzucamy. Zagotowujemy i wyłączamy.
Krok 5
5 min
Klopsiki wkładamy do słoików. Zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą.
Krok 6
2880 min
Zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 2 dni do lodówki.
Klopsiki w zalewie octowej

Krok 1 z 6

Z mięsa mielonego lepimy kulki średniej wielkości.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 2 z 6

W garnku zagotowujemy wodę następnie wrzucamy klopsiki.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 3 z 6

Gotujemy do momentu, aż wszystkie wypłyną na wierzch, odcedzamy.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 4 z 6

Do garnka wrzucamy wszystkie składniki na zalewę octową. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki i też wrzucamy. Zagotowujemy i wyłączamy.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 5 z 6

Klopsiki wkładamy do słoików. Zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą.

Klopsiki w zalewie octowej

Krok 6 z 6

Zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 2 dni do lodówki.

Klopsiki w zalewie octowej idealnie nadają się na mięsną przekąskę. Możesz je serwować w pojedynkę, jednak równie dobrze komponują się z kiszonymi ogórkami lub krojonymi kawałkami pomidorów. Zobacz, jak zrobić to minimalistyczne danie i zaskocz najbliższych nowym przepisem wykorzystującym mięso mielone. Smakowitość!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika