Śledzie po szwedzku
5805min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
33.51 g
Węglowodany
14.6 g
Tłuszcze
16.76 g
Wartość energetyczna
351.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
5805 min
Krok 1
15 min
Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.
Krok 2
10 min
Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.
Krok 3
5 min
W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.
Krok 4
5770 min
Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
Krok 5
5 min
Podawaj udekorowane koperkiem i Majonezem.
Wielbiciele i smakosze marynowanych śledzików powinni spróbować wybornych śledzi po szwedzku, z czerwoną cebulą, w aromatycznej marynacie z liściem laurowym i zielem angielskim. W tej zalewie rybki muszą postać przynajmniej 4 dni, a najlepiej około tygodnia – wtedy nabierają właściwego smaku. Śledzie po szwedzku podajemy z bagietką, udekorowane Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i piórkami koperku.
Komentarze 0