Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wielbiciele i smakosze marynowanych śledzików powinni spróbować wybornych śledzi po szwedzku, z czerwoną cebulą, w aromatycznej marynacie z liściem laurowym i zielem angielskim. W tej zalewie rybki muszą postać przynajmniej 4 dni, a najlepiej około tygodnia – wtedy nabierają właściwego smaku. Śledzie po szwedzku podajemy z bagietką, udekorowane Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i piórkami koperku.
Przygotowanie
5805 min
Krok 1
15 min
Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.
Krok 2
10 min
Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.
Krok 3
5 min
W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.
Krok 4
5770 min
Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
Krok 5
5 min
Podawaj udekorowane koperkiem i Majonezem.
Krok 1
z
5
Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.
Krok 2
z
5
Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.
Krok 3
z
5
W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.
Krok 4
z
5
Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
Krok 5
z
5
Podawaj udekorowane koperkiem i Majonezem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0