Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Śledzie po szwedzku

Śledzie po szwedzku

(0)
96 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Filet śledziowy
2 
Cebula czerwona
3 
Liść laurowy
10  kulek
Ziele angielskie całe
3  łyżek
Ocet 10%
100  ml
Woda
3.5  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
33.51 g
Węglowodany
14.6 g
Tłuszcze
16.76 g
Wartość energetyczna
351.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wielbiciele i smakosze marynowanych śledzików powinni spróbować wybornych śledzi po szwedzku, z czerwoną cebulą, w aromatycznej marynacie z liściem laurowym i zielem angielskim. W tej zalewie rybki muszą postać przynajmniej 4 dni, a najlepiej około tygodnia – wtedy nabierają właściwego smaku. Śledzie po szwedzku podajemy z bagietką, udekorowane Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i piórkami koperku.

Przygotowanie

5805 min
  • Krok 1

    15 min
    Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.
  • Krok 2

    10 min
    Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.
  • Krok 3

    5 min
    W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.
  • Krok 4

    5770 min
    Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
  • Krok 5

    5 min
    Podawaj udekorowane koperkiem i Majonezem.
Śledzie po szwedzku

Krok 1 z 5

Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.

Śledzie po szwedzku

Krok 2 z 5

Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.

Śledzie po szwedzku

Krok 3 z 5

W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.

Śledzie po szwedzku

Krok 4 z 5

Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.

Śledzie po szwedzku

Krok 5 z 5

Podawaj udekorowane koperkiem i Majonezem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez skorupiaków
  • Boże Narodzenie
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledzie po kaszubsku

    Śledzie po kaszubsku

    4 godz Łatwy
  • Śledź w śmietanie z ogórkiem

    Śledź w śmietanie z ogórkiem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Śledzie w occie

    Śledzie w occie

    49 godz 45 min Łatwy
  • Śledzie po japońsku

    Śledzie po japońsku

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu