Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie po szwedzku

(0)
96 godz 45 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Filet śledziowy
2 
Cebula czerwona
3 
Liść laurowy
10  kulek
Ziele angielskie całe
3  łyżek
Ocet 10%
100  ml
Woda
3.5  łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
33.51 g
Węglowodany
14.6 g
Tłuszcze
16.76 g
Wartość energetyczna
351.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

5805 min
Krok 1
15 min
Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.
Krok 2
10 min
Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.
Krok 3
5 min
W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.
Krok 4
5770 min
Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
Krok 5
5 min
Podawaj udekorowane koperkiem i Majonezem.
Śledzie po szwedzku

Krok 1 z 5

Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.

Śledzie po szwedzku

Krok 2 z 5

Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.

Śledzie po szwedzku

Krok 3 z 5

W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.

Śledzie po szwedzku

Krok 4 z 5

Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.

Śledzie po szwedzku

Krok 5 z 5

Podawaj udekorowane koperkiem i Majonezem.

Wielbiciele i smakosze marynowanych śledzików powinni spróbować wybornych śledzi po szwedzku, z czerwoną cebulą, w aromatycznej marynacie z liściem laurowym i zielem angielskim. W tej zalewie rybki muszą postać przynajmniej 4 dni, a najlepiej około tygodnia – wtedy nabierają właściwego smaku. Śledzie po szwedzku podajemy z bagietką, udekorowane Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i piórkami koperku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha