
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Rolada z karpia
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Zobacz pomysły na wigilijnego karpia >>
Przygotowanie
Krok 1
25 minKrok 2
10 minKrok 3
1 minKrok 4
1 minKrok 5
10 minKrok 6
1440 minKrok 7
5 minKrok 8
1 minKrok 1 z 8
Rosół rozpuść w 1l wrzacej wody, włóż do niego karpia i gotuj przez 25 minut.
Krok 2 z 8
Karpia obierz ze skóry i oddziel ości, rozdrobnij widelcem.
Krok 3 z 8
Karpia, ser, śmietanę, cebulę, chrzan i sok z cytryny dokładnie połącz.
Krok 4 z 8
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 z 8
Farsz zawiń w posmarowaną tłuszczem folię aluminiową i uformuj roladę.
Krok 6 z 8
Wstaw do lodówki i pozostaw do następnego dnia.
Krok 7 z 8
Odwiń z folii i obtocz w natce pietruszki.
Krok 8 z 8
Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0