Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
pomysł na kotlety, przepis na kotlety, przepisy kotlety

Przepisy na pyszne dania z mięsem mielonym

Przepisy 198

Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

95 ze 100
1 godz 10 min Łatwy
Cannelloni z mięsem

Cannelloni z mięsem

65 ze 100
1 godz 14 min Łatwy
Szaszłyki z mielonego mięsa z sosem czosnkowym WINIARY

Szaszłyki z mielonego mięsa z sosem czosnkowym WINIARY

37 min Łatwy
Łatwa zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Łatwa zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

30 ze 100
1 godz 20 min Łatwy
Potrawka z mięsa mielonego z pieczarkami

Potrawka z mięsa mielonego z pieczarkami

65 ze 100
21 min Łatwy
Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

70 ze 100
1 godz 10 min Łatwy
Papryka faszerowana warzywami, ryżem i mięsem

Papryka faszerowana warzywami, ryżem i mięsem

40 ze 100
1 godz 17 min Łatwy
Pieczona papryka faszerowana kaszą perłową

Pieczona papryka faszerowana kaszą perłową

70 ze 100
1 godz 15 min Łatwy
Barszcz biały z pulpetami

Barszcz biały z pulpetami

54 min Łatwy
Wiejski garnek z pieczarkami

Wiejski garnek z pieczarkami

70 ze 100
48 min Łatwy
Kotlety mielone z kaszą gryczaną

Kotlety mielone z kaszą gryczaną

80 ze 100
30 min Łatwy
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

80 ze 100
1 godz 45 min Łatwy
Proste spaghetti po bolońsku

Proste spaghetti po bolońsku

60 ze 100
30 min Łatwy
Pulpeciki w sosie pieczeniowym

Pulpeciki w sosie pieczeniowym

65 ze 100
31 min Łatwy
Klopsy na parze gotowane

Klopsy na parze gotowane

75 ze 100
50 min Łatwy
Zupa gołąbkowa z kapustą włoską i mięsem mielonym

Zupa gołąbkowa z kapustą włoską i mięsem mielonym

32 min Łatwy
Chinkali – oryginalne pierogi gruzińskie

Chinkali – oryginalne pierogi gruzińskie

60 ze 100
40 min Łatwy
Mięso mielone w sosie śmietanowym

Mięso mielone w sosie śmietanowym

25 ze 100
45 min Łatwy
Lasagne z makaronem spaghetti

Lasagne z makaronem spaghetti

65 ze 100
1 godz 5 min Łatwy
Kotlety mielone z buraczkami

Kotlety mielone z buraczkami

80 ze 100
1 godz 5 min Łatwy
Kotlety mielone ze szpinakiem

Kotlety mielone ze szpinakiem

100 ze 100
35 min Łatwy
Mięso mielone z ryżem po meksykańsku

Mięso mielone z ryżem po meksykańsku

100 ze 100
26 min Łatwy
Kotlety mielone z pieczarkami

Kotlety mielone z pieczarkami

60 ze 100
45 min Łatwy
Greckie szaszłyki z mięsa mielonego

Greckie szaszłyki z mięsa mielonego

55 ze 100
20 min Łatwy
Kapusta faszerowana (w całej główce)

Kapusta faszerowana (w całej główce)

80 ze 100
1 godz 56 min Łatwy
Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

1 godz Łatwy
Burrito meksykańskie - jak zrobić?

Burrito meksykańskie - jak zrobić?

65 ze 100
53 min Łatwy
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

45 ze 100
1 godz 10 min Łatwy
Lasagne po bolońsku z parmezanem

Lasagne po bolońsku z parmezanem

30 ze 100
1 godz 10 min Łatwy
Lasagne ze szpinakiem i czosnkowym beszamelem

Lasagne ze szpinakiem i czosnkowym beszamelem

95 ze 100
1 godz 30 min Średni
Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

35 ze 100
1 godz 37 min Łatwy
Zapiekanka z kurczaka, pieczarek i ziemniaków

Zapiekanka z kurczaka, pieczarek i ziemniaków

75 ze 100
1 godz 18 min Łatwy
Zapiekanka pasterska z mięsem mielonym i ziemniakami

Zapiekanka pasterska z mięsem mielonym i ziemniakami

45 ze 100
1 godz 40 min Łatwy
Zapiekanka Moussaka z ziemniakami

Zapiekanka Moussaka z ziemniakami

80 ze 100
1 godz 7 min Łatwy
Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

65 ze 100
1 godz 2 min Łatwy
Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

75 ze 100
1 godz 14 min Średni
Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym

Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym

85 ze 100
36 min Łatwy
Zapiekane Nachos Grande na ostro

Zapiekane Nachos Grande na ostro

51 min Łatwy
Ziemniaki w mundurkach zapiekane

Ziemniaki w mundurkach zapiekane

55 ze 100
1 godz Łatwy
Zapiekanka z puree ziemniaczanym

Zapiekanka z puree ziemniaczanym

40 ze 100
1 godz Łatwy
Ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym

Ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym

75 ze 100
1 godz 8 min Łatwy
Pyzy ziemniaczane z mięsem

Pyzy ziemniaczane z mięsem

100 ze 100
1 godz Średni
Zupa serowa z pulpecikami

Zupa serowa z pulpecikami

46 min Łatwy
Zapiekanka z kapusty i mięsa mielonego

Zapiekanka z kapusty i mięsa mielonego

55 ze 100
1 godz Łatwy
Tortellini z serem z sosem bolońskim

Tortellini z serem z sosem bolońskim

55 ze 100
1 godz 21 min Łatwy
Drobiowo-jaglane pulpeciki w aromatycznym sosie grzybowym

Drobiowo-jaglane pulpeciki w aromatycznym sosie grzybowym

80 ze 100
1 godz 8 min Łatwy
Świąteczny kurczak z bakaliami

Świąteczny kurczak z bakaliami

90 ze 100
54 min Łatwy
Zapiekanka ze szpinakiem

Zapiekanka ze szpinakiem

60 ze 100
1 godz 1 min Łatwy
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

70 ze 100
1 godz 20 min Łatwy
Szybka zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Szybka zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

70 ze 100
1 godz 25 min Łatwy

Stronicowanie

  • Bieżąca strona 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Następna strona ››
  • Ostatnia strona Ostatnia »

Mięso mielone – czy jego wybór ma znaczenie?

Mięso mielone występuje w różnych rodzajach. Na sklepowych półkach znajdziemy mięso mielone wieprzowe, wołowe, z indyka i kurczaka. Czasem jest to mięso mielone z konkretnej części, na przykład łopatki albo szynki wieprzowej, zdarza się też mięso mielone ze zmieszanych rodzajów mięsa, zwłaszcza wołowo-wieprzowe. Dobre sklepy mięsne i niektóre supermarkety oferują też usługę mielenia mięsa, wtedy sami możemy wybrać, które mięso chcemy, by nam zmielono. Jeśli zaopatrzymy swoją kuchnię w maszynkę do mielenia mięsa, możemy też z powodzeniem sami je zmielić. Czy wybór gatunku i rodzaju mięsa mielonego ma znaczenie? Owszem, ponieważ różne mięsa mają różne właściwości, smak i zawartość tłuszczu. Inaczej będą smakowały burgery przyrządzone z mielonej wołowiny, inaczej z indyka. Niemniej zastosowanie mięsa mielonego jest uniwersalne, to znaczy jeśli w przepisie na mięso mielone występuje dany gatunek, zwykle bez problemów możemy zastąpić go innym, aczkolwiek efekt będzie nieco inny w smaku i strukturze.

Przepisy z mięsem mielonym

W naszej bazie znajdziesz bardzo dużo przepisów z mięsem mielonym. Ten składnik pozwoli ci przyrządzić wiele różnych potraw. Mięso mielone często używane jest do przygotowywania farszów, które możesz wykorzystać na przykład do przyrządzenia pierogów z mięsem, pyz z mięsem, ale też sajgonek czy naleśników po bolońsku. Mięso mielone jest też podstawowym składnikiem kotletów mielonych. Można je wzbogacić o różne dodatki warzywne, jednak dobre mięso mielone zestawione z dobraną kompozycją przypraw to podstawa udanych kotletów. Popularną potrawą z mięsa mielonego jest także pieczeń rzymska, którą tradycyjnie faszeruje się ugotowanym jajkiem, ale można także znaleźć przepisy na pieczeń rzymską z warzywami. Warzywa bardzo dobrze łączą się z mięsem mielonym, toteż jest ono często używane do ich faszerowania. W ten sposób możemy przygotować na przykład faszerowane cukinie, papryki czy gołąbki, czyli mięso mielone zmieszane z ryżem i zawinięte w liście kapusty.

 

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu