Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

0
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bułka burgerowa jasna z sezamem
800  g
Mięso drobiowe mielone
2  ząbków
4  plastrów
Ser cheddar
1 
Pomidor
1 
Cebula czerwona
4  liści
Sałata lodowa
4  plastrów
Ogórki kanapkowe w plastrach ze słoika lub pokrojone w plastry ogórki kiszone
trochę
Ulubione kiełki
trochę
Masło lub oliwa
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
46.42 g
Węglowodany
27.32 g
Tłuszcze
32.18 g
Wartość energetyczna
584.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Każdą bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Zgrilluj lub opiecz w piekarniku.
Krok 2
10 min
Czosnek drobno posiekaj. Mięso dopraw posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem, a następnie uformuj z niego płaskie kotlety o grubości 1,5 – 2 cm. Posyp je dodatkowo solą oraz pieprzem i smaż na grillu lub patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia, na każdym kawałku mięsa połóż po plastrze sera i pozwól, aby się rozpuścił.
Krok 3
5 min
Cebulę i pomidora pokrój w cienkie plastry. Ogórek odsącz z zalewy. Sałatę pokrój w paski.
Krok 4
5 min
Na spód bułki wyciśnij Sos Burgerowy WINIARY, posyp posiekaną sałatą i połóż usmażone mięso z serem. Następnie dołóż plastry warzyw oraz kiełki. Pomiędzy kolejnymi warstwami dodaj ponownie Sos Burgerowy WINIARY. Całość przykryj drugą połową bułki.
Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

Krok 1 z 4

Każdą bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Zgrilluj lub opiecz w piekarniku.

Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

Krok 2 z 4

Czosnek drobno posiekaj. Mięso dopraw posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem, a następnie uformuj z niego płaskie kotlety o grubości 1,5 – 2 cm. Posyp je dodatkowo solą oraz pieprzem i smaż na grillu lub patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia, na każdym kawałku mięsa połóż po plastrze sera i pozwól, aby się rozpuścił.

Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

Krok 3 z 4

Cebulę i pomidora pokrój w cienkie plastry. Ogórek odsącz z zalewy. Sałatę pokrój w paski.

Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

Krok 4 z 4

Na spód bułki wyciśnij Sos Burgerowy WINIARY, posyp posiekaną sałatą i połóż usmażone mięso z serem. Następnie dołóż plastry warzyw oraz kiełki. Pomiędzy kolejnymi warstwami dodaj ponownie Sos Burgerowy WINIARY. Całość przykryj drugą połową bułki.

Szykujesz potrawy na grilla, urodziny albo parapetówkę? Zaserwuj gościom pyszne, delikatne burgery z kotletem drobiowym. Kanapki są łatwe w przygotowaniu, tanie i pożywne. Oczywiście również przepyszne - zakochasz się! Burger stanowi połączenia soczystego kotleta, rozpływającego się w ustach sera, świeżych warzyw i chrupiącej rumianej bułki. Kropką nad "i" jest Sos Burgerowy WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika