Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

(0)
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bułka burgerowa jasna z sezamem
800  g
Mięso drobiowe mielone
2  ząbków
4  plastrów
Ser cheddar
1 
Pomidor
1 
Cebula czerwona
4  liści
Sałata lodowa
4  plastrów
Ogórki kanapkowe w plastrach ze słoika lub pokrojone w plastry ogórki kiszone
trochę
Ulubione kiełki
trochę
Masło lub oliwa
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
46.42 g
Węglowodany
27.32 g
Tłuszcze
32.18 g
Wartość energetyczna
584.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Każdą bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Zgrilluj lub opiecz w piekarniku.
Krok 2
10 min
Czosnek drobno posiekaj. Mięso dopraw posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem, a następnie uformuj z niego płaskie kotlety o grubości 1,5 – 2 cm. Posyp je dodatkowo solą oraz pieprzem i smaż na grillu lub patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia, na każdym kawałku mięsa połóż po plastrze sera i pozwól, aby się rozpuścił.
Krok 3
5 min
Cebulę i pomidora pokrój w cienkie plastry. Ogórek odsącz z zalewy. Sałatę pokrój w paski.
Krok 4
5 min
Na spód bułki wyciśnij Sos Burgerowy WINIARY, posyp posiekaną sałatą i połóż usmażone mięso z serem. Następnie dołóż plastry warzyw oraz kiełki. Pomiędzy kolejnymi warstwami dodaj ponownie Sos Burgerowy WINIARY. Całość przykryj drugą połową bułki.
Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

Krok 1 z 4

Każdą bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Zgrilluj lub opiecz w piekarniku.

Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

Krok 2 z 4

Czosnek drobno posiekaj. Mięso dopraw posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem, a następnie uformuj z niego płaskie kotlety o grubości 1,5 – 2 cm. Posyp je dodatkowo solą oraz pieprzem i smaż na grillu lub patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia, na każdym kawałku mięsa połóż po plastrze sera i pozwól, aby się rozpuścił.

Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

Krok 3 z 4

Cebulę i pomidora pokrój w cienkie plastry. Ogórek odsącz z zalewy. Sałatę pokrój w paski.

Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami

Krok 4 z 4

Na spód bułki wyciśnij Sos Burgerowy WINIARY, posyp posiekaną sałatą i połóż usmażone mięso z serem. Następnie dołóż plastry warzyw oraz kiełki. Pomiędzy kolejnymi warstwami dodaj ponownie Sos Burgerowy WINIARY. Całość przykryj drugą połową bułki.

Szykujesz potrawy na grilla, urodziny albo parapetówkę? Zaserwuj gościom pyszne, delikatne burgery z serem i kotletem drobiowym. Kanapki są łatwe w przygotowaniu, tanie i pożywne. Oczywiście również przepyszne - zakochasz się! Burger stanowi połączenia soczystego kotleta, rozpływającego się w ustach sera, świeżych warzyw i chrupiącej rumianej bułki. Kropką nad "i" jest Sos Burgerowy WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

60 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
60 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
46.4g / 32%
Węglowodany
27.3g / 18%
Tłuszcze
32.2g / 49%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha