Domowy burger drobiowy z serem cheddar i kiełkami
25min
Łatwy
4
Bułka burgerowa jasna z sezamem
800 g
Mięso drobiowe mielone
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
4 plastrów
Ser cheddar
1
Pomidor
1
Cebula czerwona
4 liści
Sałata lodowa
4 plastrów
Ogórki kanapkowe w plastrach ze słoika lub pokrojone w plastry ogórki kiszone
1 trochę
Ulubione kiełki
1 trochę
Masło lub oliwa
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
46.42 g
Węglowodany
27.32 g
Tłuszcze
32.18 g
Wartość energetyczna
584.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Każdą bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Zgrilluj lub opiecz w piekarniku.
Krok 2
10 min
Czosnek drobno posiekaj. Mięso dopraw posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem, a następnie uformuj z niego płaskie kotlety o grubości 1,5 – 2 cm. Posyp je dodatkowo solą oraz pieprzem i smaż na grillu lub patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia, na każdym kawałku mięsa połóż po plastrze sera i pozwól, aby się rozpuścił.
Krok 3
5 min
Cebulę i pomidora pokrój w cienkie plastry. Ogórek odsącz z zalewy. Sałatę pokrój w paski.
Krok 4
5 min
Na spód bułki wyciśnij Sos Burgerowy WINIARY, posyp posiekaną sałatą i połóż usmażone mięso z serem. Następnie dołóż plastry warzyw oraz kiełki. Pomiędzy kolejnymi warstwami dodaj ponownie Sos Burgerowy WINIARY. Całość przykryj drugą połową bułki.
Szykujesz potrawy na grilla, urodziny albo parapetówkę? Zaserwuj gościom pyszne, delikatne burgery z kotletem drobiowym. Kanapki są łatwe w przygotowaniu, tanie i pożywne. Oczywiście również przepyszne - zakochasz się! Burger stanowi połączenia soczystego kotleta, rozpływającego się w ustach sera, świeżych warzyw i chrupiącej rumianej bułki. Kropką nad "i" jest Sos Burgerowy WINIARY.
Komentarze 0