Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burger z grilla z Sosem Czosnkowym WINIARY

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY
800 g
Wołowina, mielona, 90% chudego mięsa / 10% tłuszczu, surowe
0.5 łyżeczka
Pieprz czarny
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
1 łyżeczka
Rozmaryn
2 łyżek
Woda
1 łyżka
Olej
4 liści
Sałata masłowa
1 
Pomidory
2 
Ogórki konserwowe
1 
Czerwona cebula
4 bułek
Bułki, obiad, pszenica

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
482.1 kcal
Węglowodany
17.25 g
Tłuszcze
25.82 g
Białko
43.16 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki na burgera dokładnie wymieszaj w misce.
Krok 2
5 min
Uformuj 4 duże burgery.
Krok 3
15 min
Grilluj mięso na mocno rozgrzanym grillu do ulubionego stopnia wysmażenia.
Krok 4
2 min
Dolną część bułki posmaruj Sosem Czosnkowym WINIARY.
Krok 5
5 min
Następnie połóż na niej mięso, sałatę, plaster pomidora i cebuli, kolejną warstwę Sosu Czosnkowego WINIARY. Całość zamknij górną częścią bułki.
Burger z grilla z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 1 z 5

Wszystkie składniki na burgera dokładnie wymieszaj w misce.

Burger z grilla z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 2 z 5

Uformuj 4 duże burgery.

Burger z grilla z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 3 z 5

Grilluj mięso na mocno rozgrzanym grillu do ulubionego stopnia wysmażenia.

Burger z grilla z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 4 z 5

Dolną część bułki posmaruj Sosem Czosnkowym WINIARY.

Burger z grilla z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 5 z 5

Następnie połóż na niej mięso, sałatę, plaster pomidora i cebuli, kolejną warstwę Sosu Czosnkowego WINIARY. Całość zamknij górną częścią bułki.

Podkręć atmosferę swojego grillowego przyjęcia i ożyw swoich gości pysznymi burgerami z grilla! To prostsze, niż myślisz. Do grillowanych burgerów wystarczy Ci trochę mielonej wołowiny, kilka porcji świeżych warzyw, garść aromatycznych przypraw i bułki (np. posypane sezamem). Jeśli chcesz, żeby goście zapamiętali smak Twoich burgerów z wołowiną z grilla na bardzo długo, podawaj je z Sosem Czosnkowym WINIARY, który świetnie złączy wszystkie składniki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika