Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Liście kapusty sparz we wrzątku, aby lekko zmiękły, a następnie pozbądź się z nich twardych części.
Cebulę posiekaj w kostkę i obsmaż na oliwie.
Mielone mięso wymieszaj z obsmażoną i wystudzoną cebulą oraz 1 łyżką przyprawy Maggi.
Kaszę bulgur gotuj we wrzątku przez ok. 3 min, następnie odcedź i wystudź, dodaj do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Farsz wykładaj na liście w niewielkich porcjach, dokładnie zwijając gołąbki.
Pozostałe liście kapusty ułóż na dnie garnka, a na nich zawinięte gołąbki.
Całość zalej bulionem, dodaj przecier i koncentrat pomidorowy.
Dopraw przyprawą Maggi, tymiankiem, zielem angielskim, pieprzem w ziarnach oraz listkiem laurowym
Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez 30-45 min.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0