Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną
Dodaj do CookBook

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

(0)
36 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest dekleeisab
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Cukinia
150  g
Ryż
150  g
Papryka czerwona
2  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
200  g
Mięso mielone wołowe
200  g
Marchewka
2  ząbków
Czosnek
20  g
Cebula dymka
1  łyżka
Olej arachidowy
1  łyżka
Miód
100  g
Grzyby shiitake
4 
Jajko
1  łyżka
Sezam
100  g
Kiełki fasoli mung
1  szczypta
Pieprz czarny
1  łyżka
Sos sambal oelek
2  łyżek
Olej rzepakowy
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
49.9 g
Wartość energetyczna
457.7 kcal
Tłuszcze
19.5 g
Białko
22.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bibimbap to danie pochodzące z kuchni koreańskiej. Zwykle przygotowywane jest na bazie ryżu, wołowiny, warzyw i jajek. Niezbędne są też pikantne przyprawy, które nadają mu charakteru i podkreślają smak poszczególnych składników. Bibimbap w formie poke bowl w koreańskim stylu z pewnością będzie hitem dla całej rodziny i przyjaciół, zwłaszcza jeśli Twoi bliscy lubią dania z różnych stron świata. W klasycznym wydaniu bibimbap serwowany jest z surowym jajkiem, ale w tym przepisie przygotujemy go z jajkiem sadzonym. Masz chęć spróbować, jak smakuje bibimbap? Masz świetną okazję! Poznaj nasz przepis na bibimbap - przekonaj się jakie to pyszne i proste.

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    2 min
    Ząbki czosnku obierz i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z olejem arachidowym, przyprawą Maggi, miodem, mieloną wołowiną i krótko zamarynuj.
  • Krok 2

    5 min
    Umyj, obierz i pokrój marchewki w cienkie paski. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w półplasterki. Nie mieszaj poszczególnych rodzajów warzyw. Umyj i dokładnie osusz kiełki fasoli.
  • Krok 3

    2 min
    Papryki umyj, usuń z nich pestki oraz białe błonki, a następnie pokrój w cienkie paski. Dymkę umyj i pokrój w krążki. Grzyby shiitake umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  • Krok 4

    10 min
    Ryż ugotuj w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 5

    5 min
    Na oleju rzepakowym usmaż porcjami wszystkie warzywa (smaż je pojedynczo). Warzywa dopraw odrobiną soli i pieprzu, zdejmij z patelni i przykryj folią aluminiową, żeby nie wystygły.
  • Krok 6

    5 min
    Zamarynowane mięso mielone usmaż na patelni. A gdy będzie gotowe, odłóż na bok i przykryj.
  • Krok 7

    5 min
    Na patelni usmaż jajka. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 8

    1 min
    Ugotowany ryż rozłóż do miseczek. Na wierzchu ułóż pieczone warzywa i mięso mielone, a na nich jajka sadzone.
  • Krok 9

    1 min
    Bibimbap udekoruj sezamem i sosem oelek sambal.
Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 1 z 9

Ząbki czosnku obierz i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z olejem arachidowym, przyprawą Maggi, miodem, mieloną wołowiną i krótko zamarynuj.

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 2 z 9

Umyj, obierz i pokrój marchewki w cienkie paski. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w półplasterki. Nie mieszaj poszczególnych rodzajów warzyw. Umyj i dokładnie osusz kiełki fasoli.

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 3 z 9

Papryki umyj, usuń z nich pestki oraz białe błonki, a następnie pokrój w cienkie paski. Dymkę umyj i pokrój w krążki. Grzyby shiitake umyj, osusz i pokrój w plasterki.

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 4 z 9

Ryż ugotuj w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 5 z 9

Na oleju rzepakowym usmaż porcjami wszystkie warzywa (smaż je pojedynczo). Warzywa dopraw odrobiną soli i pieprzu, zdejmij z patelni i przykryj folią aluminiową, żeby nie wystygły.

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 6 z 9

Zamarynowane mięso mielone usmaż na patelni. A gdy będzie gotowe, odłóż na bok i przykryj.

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 7 z 9

Na patelni usmaż jajka. Dopraw solą i pieprzem.

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 8 z 9

Ugotowany ryż rozłóż do miseczek. Na wierzchu ułóż pieczone warzywa i mięso mielone, a na nich jajka sadzone.

Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

Krok 9 z 9

Bibimbap udekoruj sezamem i sosem oelek sambal.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia koreańska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu