Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotleciki z ryżem i marchewką

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
30 dag
Mięso mielone wieprzowe
1 torebka
Ryż biały
1 
Czerwona cebula
1 
Marchewka
2 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Czosnek granulowany
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.69 g
Węglowodany
28.06 g
Tłuszcze
17.38 g
Wartość energetyczna
336.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać ugotowany ryż, pokrojoną w kostkę cebulę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, przyprawę w płynie, pieprz, czosnek i bułkę tartą.
Krok 2
5 min
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Z masy formować owalne, niezbyt duże kotleciki. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Krok 4
10 min
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Kotleciki z ryżem i marchewką

Krok 1 z 4

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać ugotowany ryż, pokrojoną w kostkę cebulę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, przyprawę w płynie, pieprz, czosnek i bułkę tartą.

Kotleciki z ryżem i marchewką

Krok 2 z 4

Wszystko dokładnie wymieszać.

Kotleciki z ryżem i marchewką

Krok 3 z 4

Z masy formować owalne, niezbyt duże kotleciki. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.

Kotleciki z ryżem i marchewką

Krok 4 z 4

Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.

Kotleciki z ryżem i marchewką są propozycją dla osób, które lubią zawitać na swoim talerzu odrobinę kolorów. Zobacz, jak połączyć mięso mielone z warzywami i WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek. Kotleciki polecamy podawać z młodymi ziemniaczkami i kolorową sałatką. Idealna kulinarna propozycja na wiosnę!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika