Nasze przepisy Potrawy ze spaghetti

Potrawy ze spaghetti


Spaghetti to tradycyjna włoska potrawa z makaronu produkowanego z pszenicy durum, który ma postać długich i prostych nitek, grubszych od zwykłych nitek makaronu. Idealnie podane spaghetti to makaron ugotowany al dente z sosem bolognese i posypany startym parmezanem. To jedna z wersji klasycznych spaghetti – podaje się je także z carbonarą, czyli sosem z boczku, jajek, parmezanu, sera owczego i przypraw. Jakie inne przepisy na spaghetti warto znać?

Polecamy przepisy na spaghetti z warzywami i mozarellą, wieprzowo-kalarepowe, z łososiem i sosem śmietanowym, spaghetti z indykiem, mięsem mielonym lub kurczakiem, spaghetti na ostro lub z Sosem Neapolitańskim WINIARY, a także studencką wersję spaghetti – z parówkami.

Do przygotowania domowego spaghetti możesz użyć pomidorów z puszki, koncentratu pomidorowego oraz kaszy. Jeżeli stworzysz innowacyjny przepis, nie zapomnij się nim z nami podzielić! ;)