Spaghetti z pulpecikami
41min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
62.4 g
Węglowodany
70.72 g
Tłuszcze
43.78 g
Wartość energetyczna
941.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
41 min
Krok 1
10 min
Wymieszać mięso mielone ze startą na drobnych oczkach tarki cebulą, drobno posiekaną natką i jajkiem.
Krok 2
20 min
Wilgotnymi dłońmi odrywać po około pół łyżki mięsa i odkładać na deskę. Następnie uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć krótko ze wszystkich stron, a następnie zalać sosem i dusić pod przykrywką przez 15 minut.
Krok 3
10 min
Ugotować makaron według sposobu przygotowania, który jest podany na opakowaniu.
Krok 4
1 min
Pulpeciki z sosem podawać z makaronem i startym serem. Udekorować świeżą bazylią.
Gdy nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie, postaw na klasykę. Włoski makaron polany gęstym Sosem Spaghetti Winiary ma wyjątkowo pomidorowy smak, a przygotowanie go zajmuje tylko chwilę. Zadbaj też o dodatek pysznych pulpetów, który sprawi, że danie będzie bardziej sycące. Całość oprósz warstwą startego parmezanu i posyp kilkoma listkami świeżej bazylii. Takie spaghetti z pulpecikami od razu przywodzi na myśl słoneczne wakacje w Toskanii!
Komentarze 0