Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj <b>pulpeciki</b>: Mięso przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i chilli jeśli lubisz. Wymieszaj.
Cebulkę ze szczypiorkiem pokrój i dodaj do mięsa, dokładnie wyrób. Uformuj małe kulki i obtocz je w mące.
Zagotuj 1-2 l wody, posól. Wrzucaj pojedynczo pulpeciki i gotuj na małym ogniu 30 minut.
Sos rozprowadź w 300 ml wody, stale mieszając, zagotuj. Dodaj odsączone pulpeciki i posiekaną natkę pietruszki. Duś razem przez 5 minut.
Teraz zajmij się <b>makaronowymi foremkami</b>: Do dużej miski wbij jajko, roztrzep. Dodaj ugotowane i przestudzone spaghetti, starty ser w stylu parmezan, 4-5 łyżek sosu pomidorowego. Wymieszaj dokładnie.
Przygotuj formę na muffinki, wysmaruj je dobrze olejem rzepakowym albo oliwą, w każdej foremce zrób wgniecenie w kształcie gniazdka.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około kwadrans. Wyjmij z piekarnika i przestudź.
Wyjmij ostrożnie makaronowe foremki, na każdą z nich wyłóż pulpecika, polej sosem i posyp serem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0