Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proste spaghetti po bolońsku

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mięso mielone
250 g
Spaghetti, wzmocnione białkiem, suche, wzbogacone (nx 6,25)
1 łyżka
Olej
1 paczka
WINIARY Pomysł na… Spaghetti Po Bolonsku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
25.34 g
Węglowodany
47.35 g
Tłuszcze
18.48 g
Wartość energetyczna
464.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
8 min
Mięso mielone lekko podsmaż przez ok. 8 minut na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2
2 min
Do mięsa wlej 250 ml wody, wsyp zawartość torebki, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
10 min
Duś po przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
8 min
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
1 min
Ugotowany makaron polej przygotowanym sosem
Krok 6
1 min
Możesz posypać startym parmezanem i udekorować świeżą bazylią.
Proste spaghetti po bolońsku

Krok 1 z 6

Mięso mielone lekko podsmaż przez ok. 8 minut na niewielkiej ilości oleju.

Proste spaghetti po bolońsku

Krok 2 z 6

Do mięsa wlej 250 ml wody, wsyp zawartość torebki, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Proste spaghetti po bolońsku

Krok 3 z 6

Duś po przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Proste spaghetti po bolońsku

Krok 4 z 6

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Proste spaghetti po bolońsku

Krok 5 z 6

Ugotowany makaron polej przygotowanym sosem

Proste spaghetti po bolońsku

Krok 6 z 6

Możesz posypać startym parmezanem i udekorować świeżą bazylią.

Szukasz pomysłu na spaghetti ?Ten błyskawiczny obiad po włosku przygotujesz łatwo, gdy masz pod ręką świetny POMYSŁ NA... Spaghetti po bolońsku, mielone mięso oraz makaron. Mięso przyrządzone w aromatycznym sosie smakuje wspaniale, zwłaszcza gdy posypiemy danie tartym żółtym serem (np. parmezanem) i udekorujemy listkami bazylii.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika