
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Proste banoffee
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Ciasto banoffee ma smak, który uzależnia. Nie zapomnij tylko o dodatku delikatnej bitej śmietany, a gwarantujemy, że szybko stanie się jednym z Twoich ulubionych deserów.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
60 minKrok 4
10 minKrok 5
10 minKrok 6
180 minKrok 1 z 6
Ciasteczka na banoffee pie zmiksuj w malakserze lub rozkrusz w woreczku aż do uzyskania sypkiej konsystencji.
Krok 2 z 6
Masło roztop i dodaj do pokruszonych ciastek. Dopraw odrobiną cynamonu i dokładnie wymieszaj.
Krok 3 z 6
Spód formy do ciasta/tortownicy wysmaruj masłem, a następnie przełóż do niego wcześniej przygotowane ciastka. Masę dociśnij do brzegów i dna naczynia, tworząc foremkę na pozostałe składniki. Całość dokładnie ubij (możesz posłużyć się szklanką) i odstaw do lodówki lub zamrażalnika.
Krok 4 z 6
W międzyczasie podgrzej kajmak. Puszkę wstaw do rondelka z wodą i podgrzewaj chwilę. Kajmak nie może być gorący, powinien być jedynie bardziej płynny.
Krok 5 z 6
Na spód ciasta wyłóż kajmak. Banany pokrój w plasterki i ułóż na karmelu.
Krok 6 z 6
Ubij bitą śmietanę, a pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny. Teraz możesz dodać łyżkę cukru pudru, aby śmietana była bardziej słodka. Tak przygotowaną bitą śmietanę przełóż na spód z bananami. Gotowe ciasto banoffee posyp kakao i schłodź.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1