Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaghetti bolognese z pieczarkami

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Makaron spaghetti
100 g
Pieczarki
2 łyżek
Olej
200 g
Mięso mielone

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
25.73 g
Węglowodany
67.28 g
Białko
24.87 g
Wartość energetyczna
601.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
10 min
Makaron spaghetti przygotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
Krok 3
10 min
W garnku podgrzej olej. Podsmaż na tym mielone mięso. Dodaj pieczarki i smaż razem z mięsem.
Krok 4
5 min
W 300 ml wody rozprowadź POMYSŁ NA..., wlej do mięsa, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1 minutę.
Krok 5
2 min
Spaghetti podawaj z sosem.
Spaghetti bolognese z pieczarkami

Krok 1 z 5

Makaron spaghetti przygotuj według wskazówek na opakowaniu.

Spaghetti bolognese z pieczarkami

Krok 2 z 5

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.

Spaghetti bolognese z pieczarkami

Krok 3 z 5

W garnku podgrzej olej. Podsmaż na tym mielone mięso. Dodaj pieczarki i smaż razem z mięsem.

Spaghetti bolognese z pieczarkami

Krok 4 z 5

W 300 ml wody rozprowadź POMYSŁ NA..., wlej do mięsa, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1 minutę.

Spaghetti bolognese z pieczarkami

Krok 5 z 5

Spaghetti podawaj z sosem.

Obiad z pomysłem w pół godziny: spaghetti bolognese z pieczarkami. Prosto i smakowicie - makaron ugotowany al dente mieszamy z pysznym sosem z mielonego mięsa podsmażonego z pieczarkami, z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Spaghettti po Bolońsku. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej bazylii, plastrem dojrzałego pomidora i wiórkami parmezanu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika