Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W malakserze (lub przy pomocy blendera) zblenduj drobno cebulę, czosnek, marchewkę, seler naciowy, grzyby, suchą soczewicę.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oliwy, następnie dodaj zblendowane warzywa. Smaż na dużej mocy kuchenki, ciągle mieszając.
Następnie dodaj do warzyw wino, odczekaj aż wyparuje.
Dodaj koncentrat pomidorowy, sos pomidorowy, sporo soli, pieprz, oregano. Duś całość pod przykryciem przez ok. 20 minut.
W międzyczasie ugotuj makaron spaghetti, następnie połącz z gotowym sosem, posyp posiekaną natką pietruszki i płatkami drożdżowymi. Płatki drożdżowe doskonale zastępują sery, w tym wypadku parmezan.
Dobra rada: gotowy sos można zapasteryzować.