Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Makaron Wstążki
200 g
Szynka mielona
200 g
Pieczarki
1 
Cukinia
150 g
Zielony groszek
1 ząbek
Czosnek
50 ml
Śmietana 36%
1 Płaska łyżka
Tymianek
1 trochę
Pieprz czarny
30 g
Ser parmezan o niskiej zawartości sodu
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Pieczarki i cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Czosnek posiekaj.
Krok 2
5 min
Mięso podsmaż w dużej patelni lub w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju z pieprzem i tymiankiem około 5 minut.
Krok 3
5 min
Następnie dodaj do mięsa wszystkie składniki poza śmietaną oraz serem i zalej zimną wodą.
Krok 4
5 min
Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion drobiowy WINIARY, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze bez przykrycia około 10 minut mieszając co 2 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
Krok 5
5 min
Zestaw patelnię z ognia, dodaj śmietanę i parmezan. Wymieszaj całość i od razu podawaj.
Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 1 z 5

Pieczarki i cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Czosnek posiekaj.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 2 z 5

Mięso podsmaż w dużej patelni lub w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju z pieprzem i tymiankiem około 5 minut.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 3 z 5

Następnie dodaj do mięsa wszystkie składniki poza śmietaną oraz serem i zalej zimną wodą.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 4 z 5

Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion drobiowy WINIARY, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze bez przykrycia około 10 minut mieszając co 2 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 5 z 5

Zestaw patelnię z ognia, dodaj śmietanę i parmezan. Wymieszaj całość i od razu podawaj.

Z nami spaghetti nigdy Ci się nie znudzi. Zobacz jak w prosty sposób przygotować pyszny makaron! Spaghetti z cukinią, pieczarkami, groszkiem i suszonym tymiankiem podawaj ze śmietanowym sosem i startym parmezanem (lub Grana Padano). Dobry smak, któremu niczego nie brakuje, i zachęcający aromat zagwarantuje Ci zaledwie 1 kostka Bulionu drobiowego WINIARY. Nigdy więcej kłopotów z przyprawianiem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika