Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem
Dodaj do CookBook

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Сандра
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
200  g
Makaron spaghetti
200  g
Mięso drobiowe mielone
200  g
Pieczarki
1 
Cukinia
150  g
Mrożony groszek
1  ząbek
Czosnek
50  ml
Śmietana 30%
1  łyżka
Tymianek suszony
trochę
Pieprz czarny
30  g
Starty parmezan lub grana padano (opcjonalnie)
0.5  l
Woda
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
94.1 g
Wartość energetyczna
680 kcal
Tłuszcze
20 g
Białko
40.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Z nami spaghetti nigdy Ci się nie znudzi. Zobacz jak w prosty sposób przygotować pyszny makaron! Spaghetti z cukinią, pieczarkami, groszkiem i suszonym tymiankiem podawaj ze śmietanowym sosem i startym parmezanem (lub Grana Padano). Dobry smak, któremu niczego nie brakuje, i zachęcający aromat zagwarantuje Ci zaledwie 1 kostka Bulionu drobiowego WINIARY. Nigdy więcej kłopotów z przyprawianiem!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Pieczarki i cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Czosnek posiekaj.
  • Krok 2

    5 min
    Mięso podsmaż w dużej patelni lub w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju z pieprzem i tymiankiem około 5 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie dodaj do mięsa wszystkie składniki poza śmietaną oraz serem i zalej zimną wodą.
  • Krok 4

    20 min
    Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion drobiowy WINIARY, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze bez przykrycia około 10 minut mieszając co 2 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
  • Krok 5

    5 min
    Zestaw patelnię z ognia, dodaj śmietanę i parmezan. Wymieszaj całość i od razu podawaj.
Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 1 z 5

Pieczarki i cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Czosnek posiekaj.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 2 z 5

Mięso podsmaż w dużej patelni lub w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju z pieprzem i tymiankiem około 5 minut.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 3 z 5

Następnie dodaj do mięsa wszystkie składniki poza śmietaną oraz serem i zalej zimną wodą.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 4 z 5

Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion drobiowy WINIARY, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze bez przykrycia około 10 minut mieszając co 2 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

Krok 5 z 5

Zestaw patelnię z ognia, dodaj śmietanę i parmezan. Wymieszaj całość i od razu podawaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia włoska
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Spaghetti bolognese z klopsikami i warzywami

    Spaghetti bolognese z klopsikami i warzywami

    1 godz 3 min Łatwy
  • Spaghetti z mięsem mielonym I sosem

    Spaghetti z mięsem mielonym I sosem

    36 min Łatwy
  • Zupa krem z marchwi z marchewkowym spaghetti i sosem sojowym

    Zupa krem z marchwi z marchewkowym spaghetti i sosem sojowym

    1 godz 57 min Średni
  • Spaghetti z marchewki i cukinii

    Spaghetti z marchewki i cukinii

    17 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu