Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaghetti z pieczonymi pomidorami

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 słoik
Sos Spaghetti WINIARY
500 g
Makaron spaghetti
250 g
Pomidorki cherry
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Parmezan
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.71 g
Węglowodany
109.91 g
Tłuszcze
4.92 g
Wartość energetyczna
550.77 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
3 min
Pomidorki przekrój na pół. Dopraw solą, pieprzem i oliwą.
Krok 2
20 min
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200–220°C na około 15–20 minut lub pod grill.
Krok 3
5 min
Na patelni podgrzej sos. Wymieszaj połowę pomidorków z sosem, a następnie dodaj ugotowany wcześniej zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron.
Krok 4
3 min
Pozostałymi pomidorkami posyp gotowe danie. Podawaj z tartym parmezanem i świeżą bazylią.
Spaghetti z pieczonymi pomidorami

Krok 1 z 4

Pomidorki przekrój na pół. Dopraw solą, pieprzem i oliwą.

Spaghetti z pieczonymi pomidorami

Krok 2 z 4

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200–220°C na około 15–20 minut lub pod grill.

Spaghetti z pieczonymi pomidorami

Krok 3 z 4

Na patelni podgrzej sos. Wymieszaj połowę pomidorków z sosem, a następnie dodaj ugotowany wcześniej zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron.

Spaghetti z pieczonymi pomidorami

Krok 4 z 4

Pozostałymi pomidorkami posyp gotowe danie. Podawaj z tartym parmezanem i świeżą bazylią.

Aromatyczne spaghetti dla miłośników wegetariańskiej kuchni! Przekonaj się, że jest to lekka i sycąca wersja tradycyjnego spaghetti bolognese. Przygotowanie jest szybkie i naprawdę proste. W czasie, w którym będziesz podpiekać pomidorki w piekarniku, ugotuj makaron, a na patelni podgrzej Sos do Spaghetti WINIARY. Makaron połącz z sosem, a na wierzchu ułóż upieczone pomidorki. Na gorący sos zetrzyj odrobinę parmezanu i udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika