Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaghetti Carbonara

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Śmietanka 30%
300 g
Spaghetti, wzmocnione białkiem, suche, wzbogacone (nx 6,25)
100 g
Boczek wędzony
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.01 g
Węglowodany
50.83 g
Tłuszcze
16.1 g
Wartość energetyczna
450.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na rumiano.
Krok 3
5 min
Sos połącz z 200 ml wody i śmietanką, dodaj boczek, zagotuj mieszając. Gotuj 1 minutę.
Krok 4
5 min
Możesz połączyć z Sosem Cztery Sery albo Sosem Italia Carbonara - wg upodobania.
Krok 5
5 min
Gorący makaron połącz z sosem. Podaj zaraz po przygotowaniu.
Spaghetti Carbonara

Krok 1 z 5

Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu.

Spaghetti Carbonara

Krok 2 z 5

Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na rumiano.

Spaghetti Carbonara

Krok 3 z 5

Sos połącz z 200 ml wody i śmietanką, dodaj boczek, zagotuj mieszając. Gotuj 1 minutę.

Spaghetti Carbonara

Krok 4 z 5

Możesz połączyć z Sosem Cztery Sery albo Sosem Italia Carbonara - wg upodobania.

Spaghetti Carbonara

Krok 5 z 5

Gorący makaron połącz z sosem. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Tę jedną z najsłynniejszych włoskich potraw szybko i łatwo przygotujemy z doskonałym Sosem Cztery Sery Italia. Zgodnie zasadami najpierw gotujemy makaron, a potem zabieramy się za przygotowanie serowego sosu na śmietance z dodatkiem chrupkiego boczku. Sos mieszamy z makaronem i od razu podajemy. Danie można udekorować natką pietruszki lub gałązką świeżych ziół.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika