Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
Pomidory umyj i przekrój na pół.
Bazylię i natkę pietruszki posiekaj.
Wszystkie składniki poza Bulionem warzywnym WINIARY, bazylią i natką, umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.
Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion warzywny WINIARY. Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.
Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
Na koniec dodaj bazylię oraz natkę i wymieszaj.
Podawaj z tartym parmezanem.