Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Makaron Wstążki
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
250 g
Pomidory
2 łyżeczek
Bazylia świeża
0.5 pęczek
Pietruszka
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka chili mielona
1 trochę
Ser parmezan
500 ml
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.66 g
Tłuszcze
15 g
Wartość energetyczna
524.09 kcal
Węglowodany
84.91 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
Czosnek i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 2
5 min
Pomidory umyj i przekrój na pół.
Krok 3
2 min
Bazylię i natkę pietruszki posiekaj.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki poza Bulionem warzywnym WINIARY, bazylią i natką, umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.
Krok 5
17 min
Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion warzywny WINIARY. Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.
Krok 6
1 min
Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
Krok 7
5 min
Na koniec dodaj bazylię oraz natkę i wymieszaj.
Krok 8
2 min
Podawaj z tartym parmezanem.
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Krok 1 z 8

Czosnek i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Krok 2 z 8

Pomidory umyj i przekrój na pół.

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Krok 3 z 8

Bazylię i natkę pietruszki posiekaj.

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Krok 4 z 8

Wszystkie składniki poza Bulionem warzywnym WINIARY, bazylią i natką, umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Krok 5 z 8

Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion warzywny WINIARY. Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Krok 6 z 8

Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Krok 7 z 8

Na koniec dodaj bazylię oraz natkę i wymieszaj.

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Krok 8 z 8

Podawaj z tartym parmezanem.

Uniwersalne spaghetti sprawdzi się zawsze, kiedy chcesz w łatwy sposób przygotować smaczny, domowy obiad, który możesz też zabrać ze sobą do pracy. Z kostką Bulionu warzywnego WINIARY spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, bazylią, oregano i chili w proszku będzie idealnie doprawione oraz intensywnie aromatyczne! Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi podawaj ze startym parmezanem lub Grana Padano, udekoruj natką pietruszki i zachwyć się swoim pysznym obiadem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika