Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Na jesienne słoty i chłody doskonałe będą rozgrzewające zupy z dyni, doprawione aromatycznym imbirem, ostrą przyprawą curry, pachnącą gałką muszkatołową lub cynamonem. Zupy dyniowe najlepiej smakują w postaci kremów z dodatkiem np. marchewki, soku z pomarańczy z miąższem, prażonych pestek dyni lub chrupiących grzanek serowych. Eleganckie, proste, smaczne, o aksamitnej konsystencji, niezwykle gęste dzięki śmietance - po prostu idealne na zwykły domowy posiłek oraz na uroczyste rodzinne spotkanie przy stole. I oczywiście – na Halloween, kiedy na stole kremowa zupa z dyni towarzyszy pieczonej dyni hokkaido i oczywiście lampionom z dyni! W zbiorze przepisów znajdziesz pomysły m.in. na dyniową z orzechami i wiórkami kokosowymi, zupę z dyni z krakersami czy mlekiem, przygotowywaną na bulionie z drobiu lub z cielęciny. Smacznego!