
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa dyniowa z pieczonej dyni z nutą pomarańczy
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przepyszną jesienną kremową zupę z dyni z nutą pomarańczy przyrządzimy właściwie bez gotowania. Wystarczy upiec kawałki miąższu dyni w piekarniku i zmiksować je z Rosołem drobiowym WINIARY, śmietanką oraz sokiem pomarańczowym. Do przyrządzenia naszej zupy krem z dyni możemy użyć dyni hokkaido lub muszkatołowej - ich miąższ jest wyjątkowo smaczny i aromatyczny. Tak przyrządzony krem z dyni skutecznie rozgrzeje Ciebie i Twoich bliskich w chłodne jesienne wieczory.
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
2 minKrok 3
3 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
2 minKrok 1 z 7
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Krok 2 z 7
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 3 z 7
Rosół rozpuść w 1 szklance wrzącej wody.
Krok 4 z 7
Dynię umyj, przekrój na części, obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w kostkę, włóż do miski i skrop olejem. Rozłóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz do miękkości. Dynia powinna być miękka, ale nie przyrumieniona.
Krok 5 z 7
Upieczoną dynię przełóż do garnka, wlej sok pomarańczowy, rosół i śmietankę.
Krok 6 z 7
Zmiksuj. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Krok 7 z 7
Zupę podaj z grzankami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1