Zupa dyniowa z imbirem
30min
Łatwy
1 kg
Dynia
100 ml
Śmietana 36%
1 trochę
Korzeń imbiru
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
3.95 g
Węglowodany
17.1 g
Tłuszcze
9.47 g
Wartość energetyczna
165.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kostki rozpuść w 500 ml wody.
Krok 2
5 min
Dynię oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Gotuj dynię w rosole do miękkości przez około 10 minut.
Krok 4
5 min
Zmiksuj zupę. Miksując dodaj śmietankę.
Krok 5
3 min
Dopraw zupę imbirem i pieprzem.
Krok 6
2 min
Podawaj z grzankami serowymi.
Jesienny przysmak: kremowa zupa dyniowa z imbirem. Na bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim, doprawiona śmietanką, imbirem i pieprzem. Lekka, ale rozgrzewająca, działa jak naturalny afrodyzjak. Będzie bardziej pożywna, jeśli serwowane do niej kromki grzanek z żółtym serem zapieczemy z plasterkiem boczku lub salami.
Komentarze 0