Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jesienny przysmak: kremowa zupa dyniowa z imbirem. Na bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim, doprawiona śmietanką, imbirem i pieprzem. Lekka, ale rozgrzewająca, działa jak naturalny afrodyzjak. Będzie bardziej pożywna, jeśli serwowane do niej kromki grzanek z żółtym serem zapieczemy z plasterkiem boczku lub salami.
Gotuj dynię w rosole do miękkości przez około 10 minut.
Krok 4
5 min
Zmiksuj zupę. Miksując dodaj śmietankę.
Krok 5
3 min
Dopraw zupę imbirem i pieprzem.
Krok 6
2 min
Podawaj z grzankami serowymi.
Krok 1
z
6
Kostkę rozpuść w 500 ml wody.
Krok 2
z
6
Dynię oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 3
z
6
Gotuj dynię w rosole do miękkości przez około 10 minut.
Krok 4
z
6
Zmiksuj zupę. Miksując dodaj śmietankę.
Krok 5
z
6
Dopraw zupę imbirem i pieprzem.
Krok 6
z
6
Podawaj z grzankami serowymi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0