Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krem z dyni
Dodaj do CookBook

Krem z dyni

(0)
1 godz 23 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowy KOGUTEK WINIARY
1500  g
Dynia
1 
Por (biała część)
1  l
Woda
0.5  opakowanie
Jogurt naturalny
1  łyżka
Korzeń imbiru
100  g
Pestki dyni
100  g
Krakersy
1 
Jajko
50  g
Ser żółty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.9 g
Wartość energetyczna
290.4 kcal
Tłuszcze
12.9 g
Białko
13.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jesień to czas kremowych zup, przygotowywanych najczęściej z warzyw sezonowych, dlatego świetnym pomysłem jest nasz przepis na zupę dyniową. Z dodatkiem imbiru krem z dyni stanie się jeszcze bardziej rozgrzewający – doskonały zwłaszcza w chłodne dni.


Zupa z dyni może być udekorowana prażonymi dyniowymi pestkami – w ten sposób dodamy do potrawy chrupkich składników i wzbogacimy wartość odżywczą naszego dania.


Więcej pomysłów na pyszne potrawy jesienne znajdziesz wśród naszych przepisów z dynią.

Przygotowanie

83 min
  • Krok 1

    10 min
    Dynię obkrój ze skóry i pokrój w grubą kostkę. Następnie ułóż na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
  • Krok 2

    25 min
    Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C i zapiekaj 25 minut.
  • Krok 3

    1 min
    Do gotującej się wody dodaj kostkę Bulionu drobiowego Kogutek WINIARY.
  • Krok 4

    5 min
    Na suchej patelni podsmaż pokrojonego pora, aby wydobyć jego aromat. Następnie dodaj go do bulionu.
  • Krok 5

    3 min
    Tarty imbir zmieszaj z jogurtem naturalnym.
  • Krok 6

    8 min
    Upieczone, miękkie kawałki dyni dodaj do ciepłego bulionu i całość zmiksuj. Na koniec miksowania dodaj jogurt naturalny wymieszany z imbirem.
  • Krok 7

    4 min
    Pestki dyni praż w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C przez 3-4 minuty.
  • Krok 8

    5 min
    Gotowe pestki zmiażdż razem z krakersami, dodaj jajko i starty ser żółty, a następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  • Krok 9

    5 min
    Masę rozprowadź na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym tworząc przy pomocy łyżki stołowej łezki.
  • Krok 10

    15 min
    Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C, aż do zrumienienia.
  • Krok 11

    2 min
    Gotowy krem udekoruj dyniowymi chrupkami.
Krem z dyni

Krok 1 z 11

Dynię obkrój ze skóry i pokrój w grubą kostkę. Następnie ułóż na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.

Krem z dyni

Krok 2 z 11

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C i zapiekaj 25 minut.

Krem z dyni

Krok 3 z 11

Do gotującej się wody dodaj kostkę Bulionu drobiowego Kogutek WINIARY.

Krem z dyni

Krok 4 z 11

Na suchej patelni podsmaż pokrojonego pora, aby wydobyć jego aromat. Następnie dodaj go do bulionu.

Krem z dyni

Krok 5 z 11

Tarty imbir zmieszaj z jogurtem naturalnym.

Krem z dyni

Krok 6 z 11

Upieczone, miękkie kawałki dyni dodaj do ciepłego bulionu i całość zmiksuj. Na koniec miksowania dodaj jogurt naturalny wymieszany z imbirem.

Krem z dyni

Krok 7 z 11

Pestki dyni praż w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C przez 3-4 minuty.

Krem z dyni

Krok 8 z 11

Gotowe pestki zmiażdż razem z krakersami, dodaj jajko i starty ser żółty, a następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krem z dyni

Krok 9 z 11

Masę rozprowadź na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym tworząc przy pomocy łyżki stołowej łezki.

Krem z dyni

Krok 10 z 11

Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C, aż do zrumienienia.

Krem z dyni

Krok 11 z 11

Gotowy krem udekoruj dyniowymi chrupkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    1 godz 4 min Średni
  • Kremowa zupa z zielonych szparagów z kozim serem

    Kremowa zupa z zielonych szparagów z kozim serem

    16 min Łatwy
  • Włoskie cannoli z ricottą – rurki z kremem

    Włoskie cannoli z ricottą – rurki z kremem

    55 min Łatwy
  • Zupa krem z papryki z pomarańczą

    Zupa krem z papryki z pomarańczą

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu